nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Weszely Ernő koncert oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Weszely Ernő koncert
2017. november 16. csütörtök 17 óra, Gerenday Közösségi Házban - Weszely Ernő eMeRTon díjas harmonika művész koncertje

2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 170.)

Weszely Ernő 1953. április 10-én született Sümegen. Gyerekként került a budapesti Vakok Állami Intézetébe, ahol zenei tanulmányait is kezdte. Tizenkét évig tanult zongorázni és kilenc évig harmonikázni.

Tizenegy éves korára teljesen megvakult. Ez mégsem gátolta abban, hogy zenei pályára lépjen. 1971-től hivatásos zenészként dolgozott. Több zenekarban is megfordult, ismertséget azonban csak évekkel később a Budapest Ragtime Band tagjaként szerzett. E

kkoriban már szóló produkcióival is nagy sikereket ért el. A nyolcvanas években nemzetközileg is elismert muzsikussá vált, több mint 20 országban élvezhették koncertjeit, lehengerlő előadói stílusát és sajátos humorát a jazz, az igényes bárzene és a francia sanzonok szerelmesei.

2002-ben eMeRTon díjjal tüntették ki a Magyar Rádió kívánságműsorában való közreműködéséért, ahol hét éven keresztül szerzett örömet a betelefonáló hallgatóknak szimultán előadásaival.

Stílus: blues, country, filmzene, hangszeres karakterdarab, jazz, klasszikus rock, latin, operett, örökzöld, pop, reklámzene / szignál, rock'n'roll, swing, táncdal / sanzon, egyéb  

Vendégfellépő: Horváth Misi szájharmonika művész

Belépőjegy 1000 Ft

Találkozzunk a Gerendayban!!!


[ 2017.10.26. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-