nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Víz Világnapja oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Víz Világnapja
A Magyar Víziközmű Szövetség "Tiszta vízzel egy egészségesebb világért!"címmel kampányt hirdetett - pályázat a Víz Világnapja alkalmából

Több pályázat is, a Víz Világnapja alkalmából

A Magyar Víziközmű Szövetség "Tiszta vízzel egy egészségesebb világért!"címmel kampányt hirdetett, melynek szellemében az Északdunánúli Vízmű Zrt és a Magyar Hidrológiai Társaság megyei szervezete pályázatot írt ki a március 22-i Víz Világnapja alkalmából. A szervezők célja a pályázattal, a gyerekek, a fiatalok környezettudatos szemléletmódjának befolyásolása, a figyelem felkeltése. Pályázni lehet bármilyen grafikai, digitális fotó és képzőművészeti alkotással március 5-ig. A zsűri szerint legjobbnak tartott képzőművészeti alkotások a Víz Világnapja ünnepségén kiállításra kerülnek.

A tiszta víz a legfontosabb érték a földünkön. Mindenkinek szüksége van rá az élethez. Mára a nyugati háztartások 98%-a rendelkezik higiéniai szempontból tökéletes ivóvízzel, de még mindig több mint egy milliárd szomjazó ember él a Földön, és több mint kétmilliárdan nélkülözik a tiszta vizet a mindennapi tisztálkodáshoz, főzéshez. A világ népességének több mint 20 %-a küzd ivóvíz-ellátási gondokkal. Az ember élhet telefon, televízió, autó, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, számítógép, mozik, gyorséttermek, bankkártya automaták, mirelit ételek, szoláriumok, multiplexek nélkül, de nem élhet víz nélkül.

Célunk ezzel a pályázattal a gyerekek, a fiatalok környezettudatos szemléletmódjának befolyásolása, a figyelem felkeltése. Tanulják meg tisztelni a természet legegyszerűbbnek tűnő, ám pótolhatatlan elemét, a vizet.

Pályázni lehet bármilyen grafikai, digitális fotó és képzőművészeti alkotással (kivéve: gyurma és üvegfestés) óvodai, általános- és középiskolai, egyéni, valamint óvodai, iskolai közösségek, rajz-szakkörök kategóriában, melynek mérete ne haladja meg az A3 oldal méretét, ill. fotó esetén a 3 Mb-ot. A zsűri szerint legjobbnak tartott képzőművészeti alkotások a Víz Világnapja ünnepségén kiállításra kerülnek.

A pályamunkákat kérjük keretbe foglalni és az első oldalon feltüntetni az alkotó/alkotók nevét, címét, életkorát valamint azt, hogy egyéni vagy iskolai pályázó!

Beküldési határidő: 2010. március 05.

Postacím: ÉDV Zrt. 2800 Tatabánya, Sárberek 100. A pályázatról bővebb felvilágosítás kérhető a 34/311-766/123 melléken Király Dóra munkatárstól.

A legjobb 10 rajzalkotás részt vesz az országos pályázaton, melynek díjátadó ünnepségéről a későbbiekben adunk tájékoztatást! A pályázat eredményéről a győztesek levélben, a résztvevők a sajtó útján kapnak információt.

Országos pályázat:

Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Duna Múzeum közös pályázataira is, melyekről bővebb felvilágosítás a www.vizvilagnap.hu oldalon olvashatók!

[ 2010.02.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-