nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / VII. Regejáró Misztrál Fesztivál oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
VII. Regejáró Misztrál Fesztivál
NAGYMAROS, 2008. JÚLIUS 18-20. világzene – versének – táncház; 3 nap – 6 helyszín – 25 előadás

„Kell-e dal, szép és varázsló,
Kell-e szép rege,
Vészbe játszó és derűbe,
Mint hazánk ege?”
(Vörösmarty)

Mától a siketek és nagyothallók is élvezhetik a koncertek adta örömöket, Magyarországon elsőként a hetedik alkalommal rajtoló nagymarosi Regejáró Misztrál Fesztiválon. Három napon keresztül szól majd a zene a Dunakanyarban.

Várhatóan ismét ezrek utaznak Nagymarosra, hogy a most már nyugodtan hagyományosnak nevezhető Regejáró Misztrál Fesztiválon töltsenek egy hétvégét. A Magyarországon és határainkon túl is népes rajongótáborral büszkélkedő Misztrál együttes minden eddiginél színesebb programot állított össze: hat helyszínen csendülnek fel megzenésített versek, és hangzanak el előadások, de – ahogyan az lenni szokott – idén is lesz dalnokverseny. Ennek győztese a következő évben fellépőként mutatkozhat be a nagyszínpadok egyikén. Néhány név azok közül, akik ezalkalommal biztosan ott lesznek: a Szélkiáltó, a Kaláka, Ferenczi György és a Rackajam, a Tolcsvay Trió, az Ifjú Muzsikás, Huzella Péter és persze a Misztrál.

Az idei rendezvény azért is különleges, mert ez az első olyan zenei fesztivál Magyarországon, amely akadálymentes a siketek és nagyothallók számára. A székek alatt elvezetett úgynevezett indukciós hurok segítségével így az is élvezheti a zene örömét, akinek eddig erre nem volt lehetősége, de a koncertek alatt siket jelnyelvi tolmácsok is segítik majd a felhőtlen kikapcsolódást.

Egybevág a fesztivál szellemiségével a méltányos (fair trade) és helyi termékek vására, amelyet a Magosfa Alapítvány kapcsolódó eseményként szervez a település főterén. Itt olyan teát, kávét, kakaót kóstolhatnak és vásárolhatnak, amelyek előállításánál méltányos körülmények között dolgoztak a munkások, nem károsították a természetet, illetve a termelőknek fizetett ár biztosan nem volt alacsonyabb, mint a termelés tényleges költségei.

[ 2008.07.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-