nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Vendégségben a Nagymarosi Nőikar Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Vendégségben a Nagymarosi Nőikar Lábatlanon

Vendégségben A Nagymarosi Nőikar ezekkel a képekkel szeretné megköszönni Nádasiné Balatoni Annának azt a kedves fogadtatást és Lábatlan-Piszke városának rövid helytörténeti, valamint a város életében nagy jelentőséggel bíró, néhai vörösmárvány bányatulajdonos Gerenday család bemutatását, amit 2006. június 18-án egy ajándék körutazás alkalmával Piszkén élvezhettünk. Szívmelengető példáját láthattuk annak, hogy a város és a civil szervezetek összefogásából, az önzetlen felajánlásokból milyen maradandó értékek születhetnek. Nagy hatással volt ránk az eredeti bútorokkal és tárgyakkal berendezett, gyönyörűen felújított Gerenday Közösségi Ház, az egykori Gerenday kúria, amely egykor a város kulturális és közéleti központjaként is szolgált. Hosszasan elidőztünk a Fecske Orsolya festőművész falképével díszített házasságkötő teremben, amely bármilyen kulturális esemény megrendezésére is remekül alkalmas. Végezetül kisétáltuk magunkat a fenyőkertészetéről és ritka növényfajairól híres Arborétumban, megpihentünk a szabadtéri színpad padjain, és összegezve a látottakat-hallottakat, olyan gazdag élményekkel jöttünk el, hogy bátran ajánlhatjuk Lábatlan-Piszkét a kirándulni vágyó ismerőseink figyelmébe. Búcsúzóul a magunk módján dallal köszöntük meg a vendégül látást, s a terem jó akusztikájának köszönhetően talán még az utcán is hallani lehetett: „ néked szól ez a dal, szívünk téged ünnepel ma…”.
Köszönet Pesti Emesének és Lendvai Mihálynak, hogy lehetőséget kaptunk ezt a szépen fejlődő városkát megismerni, és akik a nagy hőségben gondoskodtak arról, hogy szomjunkat olthassuk a jó, pincehideg piszkei borral a kanberki pince soron. Nagymarosi Nőikar
[ 2006.07.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-