nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Városi Napok 2016 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Városi Napok 2016
Lábatlan város 12. évfordulója alkalmából rendezendő Városi Napok programsorozat szeptember 15-18. között kerül megrendezésre az alábbiak szerint:

Augusztus 27-én a rendezvénysorozat részeként kerül sor a Városi Vándorkupa Íjászversenyre a lábatlani Vadászháznál a lábatlani Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Szakosztály szervezésében.

Szeptember 15-én, csütörtökön 16 órától indul az VIII. Lábatlan Mini Maraton a Gerenday Kertben és a környező utcák érintésével életkornak megfelelő távokon.
Lábatlani, nyergesújfalui és süttői óvodások, általános iskolás gyerekek, valamint családok jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet Schrenk Péternél telefonon (20/5590-590), vagy e-mail-ben (schrenkpeti@gmail.com)

Pénteken
16,30-tól a Gerenday Kertben borsétány várja a vendégeket, ahol a lábatlani borászok kínálják ízletes boraikat, a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai pedig a finom pogácsákat.
17 órakor az első világháború 100 éves évfordulójára emlékezünk. „Mire a falevelek lehullanak…” címmel nyílik kiállítás a kiállító teremben, ahol az első világháború korát bemutató lábatlani és piszkei vonatkozású emléktárgyak, fotók, dokumentumok, ismeretterjesztő tablók elevenítik fel a XX. sz. elejének körülményeit A kiállítást megnyitja Gerecsei Zsolt református lelkész, előadást tart Zsombolyay Sándor, Sziklay Kálmán honvéd huszárezredes dédunokája.
18 órakor a „sétányszínpadon” Szladik Tibor művésztanár lép színpadra, aki harmonika muzsikával várja szeretettel a szórakozni vágyó közönséget! 19 órától az öt fős Bihari Band veszi át a főszerepet, az egykori 100 tagú cigányzenekar művészei jó hangulatú zárást ígérnek a pénteki napra.

Szombaton három helyszínen folytatódnak a programok. A Sportpályán 9 órától kerül megrendezésre a Halmos László - Horváth László Emléktorna.
Információ: Gindl Géza Tel: 20/581-5110
Versenykiírás és nevezési lap: www.labatlan.hu

A Duna-parton 10 órától a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület várja a szurkolókat a Lábatlani Sirály Kupa - térségi népszerűsítő kajak-kenu versenyre.

A Gerenday Kertben 10 órától kerül megrendezésre immár XIV. alkalommal a hagyományos főzőverseny. A versenyre városi és a környező településekről érkező csapatok jelentkezését várjuk, idén a PARADICSOM jegyében. Bármilyen ételkategóriában lehet indulni, de díjazásra csak a paradicsomból készült ételek kerülnek. Nevezni előzetesen a 30/940-8703-as telefonszámon vagy a helyszínen Bartos Kálmánnál lehet.
A nap folyamán ugrálóvárral, játszóházzal, kézműves foglalkozással várjuk az ifjabb korosztályt.
14 órától indul a szüreti felvonulás a Március 15-e térről a Borostyán Kör szervezésében. A megszokottól eltérően a menet kisvonaton fog utazni kb. 16 óráig. A felvonulás után 17 óráig lehetőség van másoknak is felülni a városnéző kisvonatra, mely a megszokott útvonalakon fog megtenni még néhány kört a településen. Kérjük, kísérjék figyelemmel a felvonulókat, akik kis műsort adnak majd a Cementgyári ltp-en, a Hősök terén, a Zrínyi ltp-en, majd a Piszkei lakótelepről visszatérve a Március 15-e téren.
A Gerenday Kertben eközben folytatódnak a programok. 12,30-tól a nyergesújfalui Szent Anna Családokért Egyesület Kleine Zwerge Tanzgruppe kisóvodásai mutatkoznak be, 13órától a lábatlani Napfény Mazsorett csoport lép színpadra, 14 órától pedig hastánc bemutató lesz a Thara Tánciskola előadásában.
15 órától a népszerű A ZENEkar együttes szórakoztatja a közönséget. 16,30 órakor kerül sor a főzőverseny eredményhirdetésére, majd 17 órakor az ILLÉS EMLÉKZENEKAR lép színpadra.
2016. május 6-án indult az ILLÉS LAJOS EMLÉKTURNÉ Budapesten. Illés Lajos, az egykori Illés zenekar alapítójának ismert és még felfedezésre váró dalait fiatal énekesek és zenészek tolmácsolják, felidézve a kor életérzését, hangulatát. A koncerteken közreműködő előadók neve – Kállai-Kiss Zsófi, Csordás Ákos, Samu Kriszta, Schwartz Dávid, Péterffy Lili, Fórizs Olivér - már nem ismeretlen a közönség számára, hiszen valamennyi énekes tehetségkutató versenyekben mutatkozott be a nagyközönség előtt!
Mindezek után 19 órakor kezdetét veszi a szüreti bál, ahol a hangulatról a Ströcker Melody zenekar gondoskodik.

18-án, vasárnap a HOLCIM Tudásközpont elől rajtol VII. Lábatlan-Karva Maraton Kerékpáros Családi Túra. Előnevezni lehet online vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban illetve lehet még aznap a helyszínen is 7-9 óra között.
Az elmúlt évektől eltérően a maraton rajtja Lábatlanon lesz 9,30 órakor.
Útvonal: Lábatlan – Nyergesújfalu – Tát – Esztergom – Mária-Valéria Híd (Államhatár) – Párkány – Múzsla (Muzla) – Karva (Főtér) Táv: 46 km - Kerékpáros szintidő: 4 óra

A rendezvényen két darab 100e Ft értékű kerékpár kerül kisorsolásra a nevezők között. Sorsolás: 13, 30 órakor lesz Karva főterén
A karvai céltól a résztvevők visszaszállítása Lábatlanra hajóval történik. A hajó folyamatosan közlekedik Karva és Lábatlan között. A résztvevőknek a rajtszám felmutatásával az átkelés díjmentes.
Előnevezés és részletes programkiírás a http://maraton.labatlan.hu címen található.

VÁROSI NAPOK

2016. szeptember

Augusztus 27. (szombat)
Lábatlan Kunyhó- völgyi Vadászház.

10-16 óra XI. Lábatlan Városi Vándorkupa Történelmi Íjászverseny

Szeptember 15.
(csütörtök)
Gerenday Ház és kert

16 óra VIII. Lábatlan Mini Maraton a Gerenday kert körüli területen

Szeptember 16. (péntek)
Gerenday Ház és kert

16, 30 Borsétány
17, 00 Kiállítás megnyitó – „Mire a falevelek lehullnak…” - emlékezés az I. világháború 100 éves évfordulójára
18,00 Szladik Tibor művésztanár, harmonikamuzsika
19,00 Bihari Band koncert

Szeptember 17. (szombat)

Sportpálya
9 órától Halmos László-Horváth László Emléktorna

Duna-Part
10-15 óra Lábatlani Sirály Kupa - térségi népszerűsítő kajak-kenu verseny

Gerenday Kert
10,00 XIV. Lábatlani Főzőverseny
12 órától Ugrálóvár, játszópark, kézműves foglalkozás
12,30 Szent Anna Családokért Egyesület Kleine Zwerge Tanzgruppe műsora
13,00 Napfény Mazsorett csoport műsora
14,00 Szüreti kisvonat a város területén
14,00 Thara Tánciskola hastáncbemutató
15,00 A ZENEkar koncert
16, 30 Főzőverseny eredményhirdetés
17, 00 Illés Lajos Emlékkoncert
19,00 órától Szüreti bál a Ströcker Melody Zenekarral

Szeptember 18. (vasárnap)
Gerenday Kert és Ház
Lábatlan-Karva Maraton - Családi kerékpártúra
Nevezés és részletes programkiírás a http://maraton.labatlan.hu

TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT ÉS EGYÉB KULTURÁLIS INFORMÁCIÓKÉRT KERESSE FEL HONLAPUNKAT: GERENDAYHAZ.HU


[ 2016.09.06. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-