nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Városi Napok 2014 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Városi Napok 2014
Városunk 10. évfordulója alkalmából rendezendő Városi Napok programsorozat idén szeptember 18-21. között kerül megrendezésre
VÁROSI NAPOK
2014. szeptember 18-21.

Szeptember 13. (szombat)

Gerenday Kert

Városi Vándorkupa Íjászverseny

Szeptember 18. (csütörtök)
Gerenday Ház és kert

16 óra VII. Lábatlan Mini Maraton a Gerenday kert körüli területen

Szeptember 19. (péntek)
Gerenday Ház és kert

16,30 Borsétány
17,00 A 10. Városi Napok rendezvénysorozat megnyitása
Ünnepi beszédet mond Dinnyés István polgármester
Közreműködik a Borostyán Baráti Kör énekkara
17,30 Kiállítás a lábatlani Gerecse Fotóklub munkáiból – 10 éves Lábatlan város
18 óra Újra Zenekar koncert a „sétányszínpadon”
19 óra Harmonika muzsika Szladik Tibor közreműködésével

16,30-19,30 óra között városnéző kisvonat közlekedik a településen

Szeptember 20. (szombat)

Sportpálya
8 óra XI. Városi Kispályás Felnőtt Labdarúgó Vándorkupa

Duna-Part
10-15 óra Térségi népszerűsítő kajak-kenu verseny

Gerenday Kert
10,00 XII. Lábatlani Főzőverseny
12 órától Ugrálóvár, játszópark, kézműves foglalkozás
12,00 Szüreti felvonulás a város területén
14 órától kard Rendje Lovagi Kör és Vívóiskola Egyesület – interaktív edzés
14,30 Napfény Mazsorett csoport műsora
15,30 Kard Rendje Egyesület bemutatója
16,00 Szivárvány Tánccsoport műsora
17 óra Főzőverseny eredményhirdetés
18,00 Mogyorósbányai Fúvószenekar koncertje
19,30 Szüreti bál a Ströcker Melody Zenekarral

Szeptember 21. (vasárnap)
7,00 Nevezés a Karva-Lábatlan maratonra az Arany János Iskolában
7,30-9,30 óra A sportolók átszállítása a Dunán Karvára, a verseny rajtjához

Gerenday Kert
13.00-tól Karva-Lábatlan maraton - beérkezés
15.00 A maraton értékelése, eredményhirdetés

Városi Napok 2014

Városunk 10. évfordulója alkalmából rendezendő Városi Napok programsorozat szeptember 13-21. között kerül megrendezésre az alábbiak szerint:
Szeptember 13-án a programsorozat részeként kerül sor a Városi Vándorkupa Íjászversenyre a Gerenday Kertben.

18-án, csütörtökön 16 órától indul az VII. Lábatlan Mini Maraton a Gerenday Kertben és a környező utcák érintésével életkornak megfelelő távokon.
Lábatlani, nyergesújfalui és süttői óvodások, általános iskolás gyerekek, valamint családok jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet Schrenk Péternél telefonon (20/5590-590), vagy e-mail-ben (schrenkpeti@gmail.com)

Pénteken 16,30-tól a Gerenday Kertben borsétány várja a vendégeket, ahol a lábatlani borászok kínálják ízletes boraikat, a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai pedig a finom pogácsákat.
17,00-kor kerül hivatalos megnyitásra a 10. Városi Napok Dinnyés István polgármester ünnepi beszédével. Közreműködik a Borostyán Baráti Kör énekkara.
Ezt követően a kiállítás megnyitóval folytatódik a program, a lábatlani Gerecse Fotóklub tagjai mutatkoznak be városunk elmúlt 10 évét bemutató fotóikkal a kiállító teremben.
18 órakor a „sétányszínpadon” az Újra Zenekar koncertezik, majd 19 órától Szladik Tibor harmónika zenéje szórakoztatja az érdeklődőket.

16,30 órától városnéző kisvonat indul a Március 15-e térről. A vonat az igények szerint folyamatosan közlekedik 19,30 óráig.

Szombaton három helyszínen folytatódnak a programok. A Sportpályán 8 órától kerül megrendezésre a XI. Városi Kispályás Felnőtt Labdarúgó Vándorkupa.
Információ: Gindl Géza Tel: 20/581-5110
Versenykiírás és nevezési lap: http://labatlan.hu/xi-varosi-kispalyas-vandorkupa
A Duna-parton 10 órától a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület várja a szurkolókat a térségi népszerűsítő kajak-kenu versenyre.

A Gerenday Kertben 10 órától kerül megrendezésre immár XII. alkalommal a hagyományos főzőverseny. A versenyre városi és a környező településekről érkező csapatok jelentkezését várjuk, idén a KÁPOSZTA jegyében. Bármilyen ételkategóriában lehet indulni, de díjazásra csak a káposztás ételek kerülnek. Nevezni előzetesen a 30/940-8703-as telefonszámon vagy a helyszínen Bartos Kálmánnál lehet.
A nap folyamán ugrálóvárral, játszóházzal, kézműves foglalkozással várjuk az ifjabb korosztályt.
12 órától indul a szüreti felvonulás a Március 15-e térről a Borostyán Kör szervezésében. Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a felvonulókat, köszöntsék és - a hagyományokhoz híven - kínálják őket finom házi süteménnyel.
A Gerenday Kertben eközben folytatódnak a programok. 14,30-tól a Napfény Mazsorett csoport mutat be színpadi táncokat, 15,30 órától a Kard Rendje Lovagi Kör és Vívóiskola Egyesület tart bemutatót. Az egyesület a bemutató előtt már 14 órától interaktív edzést tart, melyre 14 éves kortól várnak érdeklődőket.
16 órától a Szivárvány Tánccsoport szórakoztatja a közönséget. 17 órakor kerül sor a főzőverseny eredményhirdetésére. 18 órakor a környék legnépszerűbb fúvószenekara, a mogyorósbányai fúvósok koncerteznek a sátorszínpadon, 19,30 órától pedig a szüreti bál veszi kezdetét, ahol a hangulatról a Ströcker Melody zenekar gondoskodik.

21-én, vasárnap a Gerenday Kertben 13 órától várjuk az első befutókat a V. Karva - Lábatlan maratoni futóverseny és kerékpáros túra résztvevői közül. Az elmúlt évhez hasonlóan a maraton rajtja Karván lesz, ahová az indulókat hajóval szállítják át a rajthoz. Nevezés és részletes programkiírás a http://maraton.labatlan.hu címen található.
A program 15 órakor a maraton kiértékelésével és eredményhirdetéssel zárul.


[ 2014.09.19. - 2014.09.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-