nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Új típusú népvándorlás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Új típusú népvándorlás
HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!! Új típusú népvándorlás – ostromállapot – Európában címmel tart előadást P. Szabó József újságíró, szerkesztő a Gerenday Házban.

Író-olvasó találkozó 2015. október 13-án 17 órakor a Gerenday Közösségi Házban

Magyarország az egyik frontország lett, ahová százezrek érkeznek, politikai menekültek, akik az életüket mentik a polgárháborús helyzetben, Szíriában, Irakban stb. Az új népvándorláshoz vezető tényezők, az új terrorszervezet, az Iszlám Állam, azaz az ISIS.
Spontán, vagy tudatosan gerjesztett folyamat? Hogyan alakult ki a mai helyzet? Milyen események vezettek Európa és benne hazánk mai destabilizálásához?

P. Szabó József 1931-ben született. Már egyetemi évei idején újságíróként dolgozott a Népszavánál, igazi pályáját azonban diplomataként kezdte a pekingi nagykövetségen, ahol 1956-ban a Forradalmi Bizottság elnökévé választották. 1962-től a Magyar Rádió munkatársa lett nyugdíjazásáig, 1994-ig, de utána is, 2006 decemberéig, különböző vezetői beosztásban. 1969-től egészen 1994-ig a Magyar Televízió Híradójának rendszeres műsorvezetője, majd szerkesztője, de sokszor szerepelt a képernyőn a HÉT műsorában is.


[ 2015.10.13. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-