nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Sport / Lábatlani Sirályok / Hírek / Tavaszváró Sirályok oldalon áll
Lábatlani Sirályok
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tavaszváró Sirályok
Hosszú, fárasztó alapozó hónapok, izzasztó felkészülés után végre újra versenyen indulhattak a kajakosok
Az elmúlt hetekben két megmérettetés is várt versenyzőinkre.

Minden évben a téli időszak végén, februárban rendezik Győrben a Héraklész Fizikai Szintfelmérő Bajnokságot. Ez a verseny a kajak-kenu egyesületek éves felkészülési programjának fontos állomása. Kiderül, hogy a több száz lefutott kilométerrel vagy a számtalan húzódzkodással, a több ezer lábemeléssel, a nehéz súlyok fekvenyomásával, amit a kemény edzéseken végigcsináltak a gyerekek, hogyan sikerül megállni helyüket a népes és erős mezőnyben. Az idei évben az erőfelmérő a zord időjárás miatt március 3-án került megrendezésre. Az 1000 versenyző közül 14 Sirály állt rajthoz a futásban, húzódzkodott a nyújtón és emelt lábat a bordásfalon. Mindannyian egyéni teljesítményük maximumát nyújtották, 4 bronzérmet szereztünk. A 9, 10 illetve 11 éves lányoknál Pathó Laurának, Cziván Zsófiának, Ambrus Juditnak és Hriagyel Szonjának tapsolhattunk az eredményhirdetésen. Megismételte tavalyi kiemelkedő teljesítményét Várvölgyi Patrícia, és idén is megnyerte a Cooper futást, maga mögé utasítva a serdülő válogatottakat. Dicséret illeti Molnár Viktóriát, aki lábemelésben korosztályának 2. helyezettje lett, valamint remek futóteljesítményéért Toma Lajost és Bognár Bendegúzt. A csapat többi tagjának: Karamán Bettinának, Karamán Laurának, Schrenk Máténak, Styecz Barnának, Tvarosek Abigélnek és Vámos Annának a kimagasló teljesítményére is szükség volt ahhoz, hogy az 50 neves egyesület közül lányaink a hetedik, míg egyesületünk a 18. helyen végezzen a pontversenyben.

Csupán egy hetet kellet várnunk a következő viadalra. Március 10-én Nyergesújfalun, a ZOLTEK SE meghívásának tettünk eleget. 24 versenyzővel részt vettünk a 4. Vágta-tó futóversenyen. A gyerekekre két számból álló kemény megpróbáltatás várt. Először a 3,5 km-es tókerülő futást kellett teljesíteniük, majd kis pihenő után minden induló még egyszer rajthoz állt. A 600m-es hegyi futás a víztározóig ugyan rövidebb, de mindenképpen fárasztóbb feladatnak bizonyult. Mégis érdemes volt ebben a futamban is fürgén szedni a lábakat, mert a két versenyszám értékelése a helyezési számok összesítésével történt. Az eredményhirdetésen 19 fehér pólóba bújt Sirálypalánta ragyogott a napsütésben. Cziván Zsófia, Schrenk Máté és Várvölgyi Patrícia a dobogó legfelsőbb fokára állhatott, Ambrus Judit, Hédai Míra, Szabó Nikoletta, Szabó Réka, Vámos Anna és Vámos Zsófia egyaránt második, Hriagyel Szonja és Molnár Viktória teljesítményével a harmadik helyezést érte el. Bronzérem került a negyedik, ötödik és hatodik helyezettek nyakába is. Bugány Martin, Dócs László, Emmer Bianka, Halmos Fanni, Karamán Laura, Malinóczki Gabriella, Szabó Dániel és Teller Boglárka is egy-egy éremmel járult hozzá a csapat sikeres szerepléséhez. Az egyesületek versenyében a második helyet szereztük meg, csupán a labdarúgókkal kiegészült házigazdák előztek meg bennünket.

Ezek az eredmények újabb lendületet adnak a gyerekeknek a további munkához, még fárasztó heteket kell a parton edzenünk, míg erőnk teljében újra lapátjainkkal borzolhatjuk a Dunát! De addig is: Hajrá Sirályok!!!


A sikeres szerepléshez gratulálunk és további kitartó munkát kívánunk!

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

[ 2012.03.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-