nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Szűrőbusz oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Szűrőbusz
A Magyar Termék Duna Karva-Lábatlan Maraton Kerékpáros túrára érkezik a Generali a Biztonságért Alapítvány szűrőbusza
Jól bevált módszer a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen

A Magyar Termék Duna Karva-Lábatlan Maraton Kerékpáros túrára érkezik a Generali a Biztonságért Alapítvány szűrőbusza

Bár egyre többen tisztában vagyunk a rendszeres testmozgás kedvező egészségügyi hatásaival, a KSH adataiból többek között kiderül, hogy keveset sportolunk, ellenben sok alkoholt fogyasztunk és magas a vérnyomásunk. A Generali a Biztonságért Alapítvány ezért újra útjára indította szűrőbuszát, mellyel a leggyakoribb betegségeket szűrik ki országszerte. Most vasárnap, szeptember 20-án a Duna Karva-Lábatlan Maraton Kerékpáros túra résztvevői ellenőrizhetik ingyenesen a koleszterin- és vércukorszintjüket vagy a vérnyomásukat.

A Karva-Lábatlan maratoni kerékpáros túra a Duna szlovákiai oldalán lévő Karváról indul és a vele szemben, a magyar oldalon fekvő Lábatlan városában ér célba. A rendezvény célja, hogy az egészséges életmód népszerűsítésével a rendszeres testmozgás minél többek számára váljon a mindennapok részéve.

A rendezvényen mind a sportolók, mind pedig az őket buzdító kilátogatók élhetnek az egészségügyi szűrések lehetőségével, amelyet a Generali a Biztonságért Alapítvány biztosít. A mérésekre és a jó tanácsokra szükség is van, hiszen az Európai lakossági egészségfelmérés 2014-es adatai szerint jelentős a magyar népességen belül azoknak az aránya, akik valamilyen betegséggel küzdenek: krónikus betegségről a felnőttek 55%-a számolt be. Kiemelkedő a magas vérnyomással (31%) és más szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők aránya. A kritikus koleszterinszint pedig a népesség 11%-át érinti.[1]

A Generali a Biztonságért Alapítvány szűrőbusza negyedik éve járja az országot, fedélzetén olyan egészségügyi mérésekkel, melyekre olykor hosszú hónapokat is kellene várni: a vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint- és testzsír-mérés mellett szemészeti és bőrgyógyászati ellenőrzést, illetve általános belgyógyászati konzultációt is biztosítanak az érdeklődőknek. A mért eredmények értelmezését háziorvosi tanácsadás segíti.

Csak tavaly 24 rendezvényen „parkolt le” a busz, és mintegy 10.000 ingyenes, egészségügyi szűrést végeztek. Ezernégyszáz férfi és majdnem kétszer annyi nő élt a lehetőséggel, hogy ellenőrizze egészségügyi állapotát. A vizsgálatok majdnem minden második embernél túlsúlyt, minden harmadiknál pedig magas vérnyomást állapítottak meg.

A szűrőbusz szeptember 20-án, a Duna Karva-Lábatlan Maraton Kerékpáros túrán is végez ingyenes szűréseket, így aki átfogó képet szeretne kapni egészségi állapotáról, a lábatlani Gerenday Arborétumban megteheti.

[ 2015.09.17. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-