nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Szüreti báli beszámoló oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Szüreti báli beszámoló
2011. szeptember 17-én a Városi Napok keretén belül került megrendezésre az immár hagyománnyá váló szüreti felvonulás és bál.
Idén a nemrég alakult Borostyán Baráti Kör szervezte és rendezte a nagyszabású, sokakat megmozgató eseményt. A Baráti Kör vezetője és tagjai már hónapokkal ezelőtt megkezdték az előkészületeket. A felvonulás napján még az időjárás is a legszebb arcát mutatta.
Sebák Andrea lovas iskolájának 14 lovasa szép ruhákban, pompásan feldíszített hátaslovakon vezették a menetet. A péliföldszentkereszti lovascsapat 11 fogata követte őket. A menet egy zenekocsiból, néhány hintóból és több fogatból állt. A hintókon foglalt helyet a kisbíró, a bíró és bíróné, valamint az ifjú utánpótlás. A fogatokon helyet kaptak a népviseletbe és magyar ruhába öltözött lányok, fiúk, óvodások, iskolások Staudingerné Éva vezetésével és a Borostyán Kör tagjai.
A felvonulók a város több pontján kis műsorral kedveskedtek az érdeklődő nézelődőknek.
Ezúton szeretnénk megköszönni a Gondozási Központ vezetőinek és tagjainak, az Oltalom Idősek Otthona dolgozóinak és valamennyi városlakónak, akik süteménnyel és itallal kínálták a felvonulókat. Ez a látványos felvonulás nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül: Polgármesteri Hivatal, Holcim, Vasbetonipari Zrt., Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány.
A szép nap méltó befejezése a jó hangulatú bál volt. A bálon kisorsolt tombolatárgyakat köszönjük a felajánlóknak: Platán vendéglő, Fehér Ádám, Sághy Erzsébet, Kalics Gizella, Szivárvány Festékház, Giacintó virágbolt, Bea virágbolt, Szőlő – Virág Kft., Bowling pálya, Csizmadi Zoltán, Piszke Iparcikk, Állat – Kert , Gyógynövény bolt, Hammer Markt, Ébi cukrászda, Garai Jánosné és a Borostyán Kör tagjai.
Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a város lakóinak és magunknak is egy kellemes délutánt adhattunk.

Borostyán Baráti Kör

A felvonulás és bál képeit megtekinthetik ITT (http://labatlan.hu/a-2011-es-varosi-napok-kepekben).


[ 2011.09.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-