nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / SZÍVÜNK NAPJA Dorogon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
SZÍVÜNK NAPJA Dorogon
2011. 09. 22. 16 óráig a Vöröskereszt Dorogi Területi Szervezete is várja az önkéntes véradókat. Éljünk egészséges szívvel!!
A Dorogi Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intézet 2011. szeptember 22-én 13-15 óra között Dorogon a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak a Szív Világnapja alkalmából szív és érrendszeri szűrést (testtömeg, BMI, testzsír, vérnyomás, ingyenes koleszterin és vércukor-mérés) tart. Ezen a napon 16 óráig a Vöröskereszt Dorogi Területi Szervezete is várja az önkéntes véradókat.
Szív Világnap
A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.
A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen.
A világnapon előtérbe kerül a prevenció: a résztvevők különböző szűrővizsgálatokon megismerhetik saját rizikófaktoraikat
A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal.
A Szívünk Napja elsődleges célja hangsúlyozni az egyén felelősségét az egészség megtartásáért. Tudatosítani kell minden emberben, hogy az egészség megőrzése nem az egészségügy feladata, az egészségmegőrzés, a betegség megelőzés nagyobb odafigyelést követel mindenkitől a hétköznapokban is a testi és lelki egészség megőrzése érdekében.
Ahhoz, hogy csökkenjen Magyarországon a szívbetegek száma jelentős életmódbeli változtatásokra van szükség. Rendszeres mozgással, a dohányzás elhagyásával, egészségesebb táplálkozással, stressz-kezeléssel (ezalatt értve a munka és a pihenésre szánt idő, és ráfordított energia egyensúlyának megteremtését) lehet egészséges és eredményes életet élni!
Kezdjünk el végre egészségesebben élni!!
Éljünk egészséges szívvel!!
Dorog, 2011.09.19.

Sajtóanyagot szerkesztette: Éberhardtné Berecz Zsuzsanna egészségfejlesztő
Dorogi, Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intézet

[ 2011.09.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-