nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Stop oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Stop
Június 15-től nem közlekedhetnek hétvégén a kamionok

Június 15-étől augusztus 31-éig szombatonként 8 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek Magyarország útjain azok a tehergépkocsik, amelynek megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 7,5 tonnát.
Kamion

A forgalomkorlátozások Magyarországon

Minden olyan tehergépkocsira, amelynek megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 7,5 tonnát az alábbiak érvényesek:

1. június 15-től augusztus 31-ig közlekedni nem szabad
szombaton 8 órától vasárnap 22 óráig
munkaszüneti napokon a megelőző nap 22 órától a munkaszüneti nap 22 óráig
2. szeptember 1-jétől június 14-éig közlekedni nem szabad
a megelőző nap 22 órától vasárnap és munkaszüneti napokon 22 óráig
A 2. pontban foglalt korlátozások nem vonatkoznak a nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra a november 4. és március 1. közötti időszakban.

Ha a fent meghatározott időszakokon belül a munkaszüneti nap szombat vagy vasárnap előtti, illetve vasárnap utáni napra esik, a forgalomkorlátozást a korlátozott időszak első nap 8 órától az utolsó nap 22 óráig időben folyamatosan, megszakítás nélkül kell alkalmazni.

A kivételek listáját és a részletes szabályozást a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 111/1995. (IX. 21.) Korm. Rendelet tartalmazza.
A teljes jogszabály elérhető itt: 111/1995. (IX. 21.) Korm. rendelet a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról

Forrás: Vám- és Pénzügyőrség


[ 2008.06.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek