nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Sportos napok Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Sportos napok Lábatlanon
Visszhang - Az idei Lábatlani Városi Napokról jelent meg a 24 Óra c. megyei lapban.

A Gerenday Közösségi Ház történetével kezdődött, a vasárnap esti karaoke partyval zárultak a Lábatlani Városi Napok elnevezésű rendezvénysorozat eseményei. A forgatagban fontos szerepet kapott a Duna-part egyre szépülő városi szakasza is.

Csak jó erőben lévő, a forgatagra alaposan rápihenő érdeklődő tudott ott lenni a város napok eseménysorozatának minden eseményén. Zavarba ejtően gazdag volt a kínálat csütörtöktől vasárnap késő estig. Mi a szombati szüreti felvonulás véghajrájára érkeztünk a művelődési házhoz. Innen indult, ide vonult vissza a gondos előkészületekkel összeállított csapat.

A szervezést vállaló Nyugdíjas Hagyományőrző Klub vezetője, Ollé Ferencné kérdésünkre azonnal sorolta: – A fogatosok mogyorósbányaiak, péliföldszentkeresztiek és természetesen helyiek voltak. A lovasok csapatát a Nyergesújfaluról Bajót felé vezető út mellett lovakat tartó Sebák Andra szervezte meg. A jó torkú kisbíró Balla Albert volt, a bíró és bíróné kettősét élethűen alakította Kovács Lajos és felesége.

Ollé Ferencné nagyon nem felejti el megjegyezni, hogy a bíró-bíróné pár gyermekvariánsát Kárpáti Péter és Ollé Dzsenifer alkotta Lábatlanon. A csapattal vonuló, Kecskeméti Éva vezetésével gyakorló Szivárvány Néptánccsoport a Hősök terén, a Zalka-, majd a Piszkei lakótelepen rövid műsorral késztette tapsra a a sok-sok érdeklődőt.

Vasárnap délelőtt a Duna-parton néztünk körül. Az Esztergom-Komárom vasútvonal sínpárja alatti kis átjáró után hatalmas kavalkádban kellett eligazodnunk. Jobbra teljesen átvették a hatalmat a kajakosok. Személyautók, speciálisan átalakított utánfutók, kajakos teherautók körül vízre készülő, melegítő fiatalok, izguló szülők, sikerben nagyon bízó nagyszülők hada várta a futamok kezdetét a sportágat népszerűsítő térségi versenynek.

Húsz centire a víztől Schrenk Péter, az Arany iskola testnevelő tanára a korábbi napok leltárának összeállításában segített nekünk.

– A II. Lábatlani Minimaratonra 133 induló, köztük nyergesi, táti és süttői futó is nevezett. A legfiatalabbak 450 métert teljesítettek a Gerenday-kerten belül. A nagyobbak a felnőttekkel, családokkal együtt – már a város meredekebb részeit is érintve – háromezer méternek vágtak neki. A leggyorsabb Teiter Dávid, iskolánk tanulója volt tíz percen belüli idővel. A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület, illetve a város focicsapata színeiben indulók lettek a legeredményesebbek.

Már nagyon noszogatták Pétert, hogy be kellene ülnie egy motorcsónakba, azt azért még elmondta, hogy a városrészek vetélkedése is jól sikerült. A hat, tíztagú csapat elméleti és vízhez kötődő gyakorlati feladatokat hajtott végre. Nyert a Dinnyés István vezette Pumukli-gárda, a Garami László vezényelte Holcim és az Acsáné Éberle Zsuzsával az élen szárnyalló Sirályok tizese előtt. Papírhajtogatásban a polgármesteri hivatal Aktakukacok csapat volt a legjobb. A díjazottak lovagolhatnak Sebák Andrea lovardájában, étel, ital mellett beszélhetik meg élményeiket a Teller pincészetnél, a Panoráma étteremben, a Jankó vendéglőben, bolingozhatnak a lábatlani pályán, sütizhetnek az Éberle cukrászdában. Lesz mire emlékezniük.

Fenyvesi Károly


[ 2009.09.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek