nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Sárkányok a Gerendayban oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Sárkányok a Gerendayban
Szeretettel várunk mindenkit 2013. február 21-én, csütörtökön 11 órára a Gerenday Közösségi Házba a SÁRKÁNYOK ÉS PÖRGETTYŰK című kiállításra

Szeretettel várunk mindenkit 2013. február 21-én, csütörtökön 11 órára a Gerenday Közösségi Házba a Japán Alapítvány, az Arany János Iskola és a közösségi ház közös szervezésében nyíló
SÁRKÁNYOK ÉS PÖRGETTYŰK című kiállításra.

A tárlatot megnyitja Schrenk Péter iskolaigazgató.

A tárlat megtekinthető: 2013. március 29-ig .

A papírsárkányokból és pörgettyűkből álló vándorkiállítási anyag Japán régi hagyományokra visszatekintő játékeszközeinek számítanak.
A papírsárkányok ezeréves múltja Japánban igazi sikertörténet. A sárkányépítés annak köszönhette számos újítását, sajátos formavilágát és technikai tökélyre fejlesztését, hogy a sárkányok készítéséhez rendelkezésre állt a kiváló minőségű japán papír és a könnyű bambusz. A sárkányreptetés népszerűségének elterjedésével az ország minden területén a sárkányok legkülönbözőbb típusai és formái alakultak ki.
A pörgettyűk kezdetben az arisztokrácia szórakozását szolgálták, a köznép körében csak később váltak kedveltté. Jelenleg közel ezer féle pörgettyű létezik Japánban.A sorozat a pörgetés módjától függően különféle csoportba osztható pörgettyűk színes választékát tartalmazza.


[ 2013.02.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-