nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Programokban gazdag hétvége…. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Programokban gazdag hétvége….
Ahhoz, hogy egy település várossá váljon, nem elég megfelelni a pályázati kiírásnak, esetleg elnyerni a címet, hanem az emberek fejében, lelkében kell lezajlani az igazi változásnak.
Persze ez a változás sem megy egyik napról a másikra, de az egyre jobban működő civil szervezeteink hozzájárulhatnak a folyamat felgyorsításához, ahogy tették ezt a mai hétvégi programjaikkal is.

Délelőtt a Sportegyesület szervezésében zajlottak a 12 évesek mérkőzései a focipályán, a II. Moczkó Gyula utánpótlás emléktorna keretén belül. Nyolc csapat kapott meghívást és Tokod kivételével mindegyik el is jött. Igazi gyermeki őszinteséggel és lelkesedéssel áthatott mérkőzéseket láthattak a nézők, akik közül többen megállapították, hogy bármilyen is a magyar foci helyzete és megítélése jelenleg, ezekért a gyerekekért érdemes kilátogatni a pályákra és szurkolni nekik, hogy belőlük talán olyan magyar játékosok lesznek, amilyenek már csak emlékeinkben élnek. A végeredmény: 1.Dorog 2.Komárom II. 3.Lábatlan 4.Esztergom 5.Zoltek 6.Süttő 7.Komárom I. Különdíjasok: Varga Máté (Zoltek) gólkirály, Szabó Dávid (Lábatlan) legjobb kapus, Goman János (Dorog) legjobb mezőnyjátékos. Külön említést érdemel, hogy csapatunk a tavalyi ötödik helyről kettővel előrébb lépett és játékban is sokat fejlődött Szabó Gábor edző irányítása mellett, amit az is bizonyít, hogy a 4 mérkőzésen egyetlen gólt sem kaptak.

Délután a Természetbarát Egyesület szervezésében bogrács főzőverseny volt a Dunaparton.
A kiváló hangulatú rendezvényen igazán nehéz dolga akadt a szakértő zsűrinek, hogy a tíz indulóból kiválassza a győztes „mesterszakácsot”. Többek meglepetésére a győzelmet Bartos Kálmán szerezte meg, aki az általa felajánlott pezsgőt a Forma 1 győzteseinek példáját követve szétlocsolta a közelállók között (csak ez a pezsgő némileg konszolidáltabb módon a poharakba került. Különdíjjjal jutalmazták a szervezők Gubody Sándort a pikáns ízű halászléért, melynek elkészítésébe apait-anyait beleadott. A hálászlébe a belevaló egy részét a gyermek horgászverseny résztvevői szolgáltatták. A 15 induló gyerek horgász óriási türelemmel fogta a bot végét és többségüknek nagy élményt jelentett az első hal kifogása.

Este pedig – ugyan már nem civil szervezet, hanem Szabó Ildikó szervezésében – nagysikerű koncertet adott a szabadtéri színpadon a Nyergesi Ragtime Band. A szép számú nézősereg tapssal biztatta az együttes fiatal tagjait, hogy csak így tovább, nagyon jó úton járnak.

Kívánom, hogy még sok hasonló, tartalmas hétvégével ajándékozzuk meg egymást és vendégeinket itt Lábatlanon és váljunk minél előbb városi sőt európai gondolkozású emberré.


[ 2003.08.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek