nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Pedagógusok Szakszervezetének felhívása oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Pedagógusok Szakszervezetének felhívása
A Pedagógusok Szakszervezete kezdeményezi, hogy minden községben, városban, fővárosi kerületben hívjanak össze közmeghallgatást

VÉDJÜK MEG A TELEPÜLÉS KÖZÖSSÉGÉT!

A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETÉNEK

F E L H Í V Á S A

A POLGÁRMESTEREKHEZ

Érhet-e nagyobb elismerés, megtiszteltetés valakit egy közösség részéről annál, mint, hogy rábízzák érdekeik képviseletét, ügyes-bajos dolgaik intézését? Aligha! Ezért minden polgármesternek éreznie kell, számára csak az lehet a jó, az lehet a fontos, ami jó, ami fontos azoknak, akiknek a bizalmát élvezi.

Vajon mire gondoltak a választók 2010-ben, akkor, amikor polgármestert választottak? Arra, hogy meg kellene oldani a településen élő gyermekek mindennapjait, jó iskolát teremtve részükre, összekapcsolva a nevelést és az oktatást a sporttal, a művészettel, a művelődéssel! Arra, hogy kellene találni egy jó iskolaigazgatót, aki összefogja a pedagógusokat, megszólítja a szülőket, közösséggé formálja a gyermekeket, együtt él, együtt gondolkozik a község, a város, a kerület lakosaival! Vagy arra adtak felhatalmazást a megválasztott polgármesternek, hogy a község, város, fővárosi kerület gondjait bízza rá az államra?

Sorsdöntő időszak előtt állunk! Nyílt titok, hogy a Kormány úgy gondolja, jobban tudja az érintett közösségnél, mire van szüksége az ott élőknek. Úgy gondolja, el tudja dönteni helyettük, hol működjön iskola, hol lehet bezárni az egész iskolát vagy az iskola felső tagozatát. El tudja dönteni azt is, ki alkalmas igazgatónak, ki foglalkozzon a községben, városban, fővárosi kerületben élő gyermekekkel. Mert a Kormány államosítani akarja a községek, a városok, a fővárosi kerületek iskoláit. Az államosítás azt jelenti, hogy a közösségi vagyont ingyenesen állami tulajdonba veszik, az iskolát pedig - ha nem zárják be - a kormányhivatal alá rendelik. Tévednek, akik azt hiszik, így majd jut pénz más feladatokra. Nem jut! Mert az önkormányzati pénzek nélkül az átvett intézmények működtetéséhez akkor sincs meg a fedezet, ha az iskolák felét bezárják, a pedagógusok harminc százalékát elbocsátják.

A Kormány szándéka világos: „JÓ ÁLLAMOT” épít. Ez olvasható első lépésként az Országgyűléshez benyújtott, a megyék által működtetett iskolák államosításáról szóló törvényjavaslatban. A törvény alapján – megkérdezésük nélkül - elveszik azokat az iskolákat is, amelyeket a községek, a városok ideiglenesen, megállapodással adtak át a megyéknek. Az épülő „JÓ ÁLLAM” első intézkedéseinek egyike, hogy - a benyújtott törvény elfogadása esetén - megszünteti az államosított iskolák vezetőnek nemcsak a vezetői megbízását, hanem a közalkalmazotti jogviszonyát is.

November végéig elfogadják azokat a törvényeket, amelyek megfosztják a községek, városok, fővárosi kerületek lakosságát attól a joguktól, hogy döntsenek saját ügyeikben. A Pedagógusok Szakszervezete azonban úgy gondolja, a településen élőknek joguk van arra, hogy elmondják, akarnak-e a jövőben dönteni saját és lakóközösségük ügyeiben. E véleménynyilvánításhoz a kereteket a közmeghallgatás biztosítja. A Pedagógusok Szakszervezete ezért kezdeményezi, hogy minden községben, városban, fővárosi kerületben hívjanak össze közmeghallgatást, rendezzenek fórumokat. Kéri a polgármestereket, hogy a település sorsáért felelős vezetőként, három héten belül, tegye ezt lehetővé! A kialakított véleményekről pedig tájékoztassák a nyilvánosságot, értesítsék a köztársasági elnököt, az országgyűlés elnökét, a település országgyűlési képviselőjét.


Budapest, 2011. október 25. Pedagógusok Szakszervezete


[ 2011.10.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-