nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Oltalom az időseknek oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Oltalom az időseknek
Dr. Lestyán Klára körzeti orvost, az Oltalom Idősek Otthona tulajdonos-vezetőjét kerestük fel azért, hogy intézményét bemutathassuk az újság olvasóinak. Dr. Lestyán Klára önerőből, vállalkozóként, mintegy száz, az országban hasonló módon működő intézmény egyikeként működtet Lábatlanon bentlakásos otthont, s ha a helyi sajtó figyelme eddig elkerülte is, most lehetőség nyílik, hogy munkáját többen megismerjék. Az alábbi riport az intézményt megalakulásától, a mai napig követi figyelemmel:
- Ön az Oltalom Idősek Otthon tulajdonos igazgatója. Bemutatná az intézmény fejlődését a megalakulásától kezdve?
– Nagyon szívesen. 1996. január 1-én alapítottam ezt az intézményt, s azóta nagyon sok változáson ment keresztül. Folyamatos fejlesztés és építőmunka várt rám, szerencsére ezeket sikeresen, de sok áldozattal meg tudtam valósítani. Hosszú évek munkája eredményezi a mai állapotot, tulajdonképpen hat éve egyfolytában fejlesztek és bővítek, s ennek még ma sincs vége.
– Összefoglalná röviden az intézmény történetét?
– Megalakulásunkkor 12 volt az otthon lakóinak száma. 1997-ben, a régi mosoda átalakításával (hiszen régebben bölcsődeként működött ez az épület) újabb lakóknak tudtunk helyet biztosítani, 17 főre növekedett a létszám. A szomszédos ház megvásárlása és az összekötő folyosó megépítése után a lakók száma 27-re növekedett. 2000-ben újabb beruházás következett, beépítettük a tetőteret, így már 40 fő ellátását tudjuk megvalósítani. Jelenleg is bővítési munkálatokkal egészítjük ki az intézmény lehetőségeit: egyszer egy korszerű, százfős konyha megvalósítása van folyamatban, ami ha elkészül, akár „kifelé” is étkeztethet, másrészt tetőtéri szobákkal bővül az intézmény. Így, a tervek szerint 50 főre bővülhet az itt ellátottak száma. Egyébként ezt véglegesnek tekintem, további bővítést nem tervezek.
[ 2003.04.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek