nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Nyár végi visszatekintő oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Nyár végi visszatekintő
A Gerenday kertben, arborétumi környezetben 300 ülőhely és több száz állóhely várja a szabadtéri színpad rendezvényeinek látogatóit. A nyár folyamán 2 hetente különböző zenei estek kerültek itt megrendezésre a műfajok, stílusok széles skáláját felvonultatva.
Július 26-án első rendezvényként igazi mediterrán idillt varázsolt a kertbe a spanyol dallamokat játszó Los Angelitos duo, majd az őket követő görög zenekar a Földközi-tenger hangulatát idézte meg. Stefanidou Janula és zenekara a klasszikus modern görög népzenét ismertette meg a hallgatósággal, akik egy igazán kellemes nyárestet tölthettek el az arborétum árnyas fái alatt.
Augustus 9-én úttörőnek számító, hagyományteremtő szándékkal került megszervezésre az első lábatlani bluesfesztivál. A Virga Negra zenekar lábatlani származású tagja, Horváth Mihály nem kisebb „nevet” hozott Lábatlanra, mint Török Ádámot és csapatát, a Minit. A fiatal együttesek – Pure Blues, Virga Negra – fellépése után a középkorúak nosztalgiázhattak a régi nagysikerű Mini számok hallatán. A közönség örömmel nyugtázhatta, hogy a Mini mit sem vesztett régi fényéből az elmúlt negyedszázadban.
A hónap következő hétvégéjén az 5. lábatlani népzenei napra voltak hivatalosak a népi hagyományokat kedvelők és őrzők a Gerenday kertbe. Ebben az esztendőben a programot egy íj és nyeregtörténeti kiállítás színesítette a Közösségi Házban, melynek anyaga jórészt helyi íjászok és lovas emberek tulajdonából került ki, de több nyereg és lószerszám a Hadtörténeti Múzeum gyűjteményének darabja, melyet a kiállítás idejére kölcsönöztek a háznak.
A délután íjászbemutatóval és íjászattal folytatódott, a színpadon pedig sorra követték egymást a nézenei és tánccsoportok. Bemutatkozott a Hétrét, a Zurgó, a Folkerek zenakar, fellépett a helyi Pisznice és a tatai Pötörke táncegyüttes, a végén pedig a párkányi Tücsök együttes húzta a táncházban a talpalávalót. Az est végén egy tál gulyára volt hivatalos mindenki, aki részt vett a programon.
Augusztus 30-án nagysikerű koncertet adott a Nyerges Ragtime Band . A zenekar fiatal zenészei a ’20-as ’30-as évek magyar és amerikai ragtime örökzöldjeit és népszerű jazz dallamokat mutattak be.
A Szabadtéri Színpad előadásainak sora szeptember második hétvégéjével záródik. 12-én 17 órától a Szegedi Grimm-busz színház Herkules c zenés színpadi gyermekelőadása, 13-án 20 órától a Nyergesújfalui Beatles Emlékzenekar nagyszabású koncertje lesz látható.

A jövőben a színpadon lehetőséget kívánunk adni a környező települések, ill. a régió amatőr együtteseinek, zenekarainak, színjátszó köreinek bemutatkozására. Szívesen fogadunk minden érdeklődőt, várjuk a jelentkezőket.

[ 2003.09.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek