nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Nincs járvány megyénkben oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Nincs járvány megyénkben
Nincs influenza járvány, de térségünkben enyhe emelkedés tapasztalható. Komárom és Tatabánya területén az értékek változatlanok.
Megyénkben mintegy 160 beteg fordult orvoshoz január első hetében influenzaszerű tünetekkel. A korábbi adatokhoz képest a Dorogi, Esztergomi kistérség területén 11 százalékos emelkedés fordult elő. Komárom és Tatabánya területén az értékek változatlanok. Megyénkben az influenzaszerű megbetegedéssel jelentett összes eset 11,8 százaléka 14 év kor alatti gyermek, 58,8 százaléka 15 és 34 év közötti, 23,5 százaléka 35 és 59 év közötti, míg 5,9 százaléka 60 év feletti beteg volt. Közösségi vagy területi halmozódásról nem kapott jelentést az influenza figyelő szolgálat. A jelentésre kötelezett 5 kórházban influenza miatt beteg felvétel, intenzív osztályos kezelés vagy gépi lélegeztetés nem történt és influenzával összefüggésbe hozható halálesetről sem érkezett szerencsére hír. A megbetegedések elsődleges megelőzése a védőoltás. Emellett figyeljünk szervezetünk megfelelő vitaminellátására, tartózkodjunk minél hosszabb ideig a szabadban, mozogjunk sokat, rendszeresen szellőztessünk és a cseppfertőzés elkerülése érdekében lehetőleg ne menjünk közösségbe.

Az oltás különösen veszélyeztetettek, idősek, krónikus betegek, szociális és bentlakásos intézményben ápoltak és dolgozók, gyermekek és egészségügyi dolgozók részére ajánlott elsősorban. A Fluval P oltóanyagot bárki ingyenesen igényelheti háziorvosától. A 2010-2011-es influenza-szezon háromkomponensű oltóanyaga a Fluval AB, mely mind a szezonális, mind a H1N1 vírus ellen védelmet nyújt. Ez csak a veszélyeztetett csoportoknak ingyenes.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.01.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-