nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Népzene a Gerendayban! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Népzene a Gerendayban!
Június 21-én szombaton 15h-tól folklór napot tartunk a Gerenday kertben!

Fantasztikus magyar népzene mellett, kézműves foglalkozások, táncház, magyaros ételek, italok, várják a családosokat, fiatalokat, idősebbeket egyaránt!
Az autentikus népzenét a Fondor zenekar biztosítja Budapestről. Repertoárjuk a Kárpát-medence zenei anyagának széles skáláján mozog, de inkább kiemelkedő Kalotaszeg, Szilágyság és Szatmár zenéje.
A program 15 órakor kezdődik:
Plés Péter fafaragó mester segítségével városunk apraja - nagyja egy emlékoszlopot faraghat, amiben mindenki keze munkája benne lehet, melyet akár életünk végéig is láthatunk Lábatlanon! Faragás alatt Keresztes Nagy Árpád zenéje serkenti a kreativitást és a hangulatot. Előadásában szerepelnek többek között énekelt versek (Tinódi Lantos Sebestyén, Balassi Bálint, Pálóczi Horváth Ádám), kéziratokból, kódexekből ránk maradt dalok, táncok (Kájoni-kódex, Vietórisz-kódex, Soproni Virginálkönyv, Lányi Eleonóra-kézirat), a kuruc kor zenéje, énekei, folklorizálódott versemlékek (egyházi énekek, 48-as szabadságharc nótái, katonadalok, toborzók,), népballadák, betyárdalok.
Lesz kézművesség Lőrinc Éva fazekasmester, Végh Sándor ötvösszobrász közreműködésével, néptáncoktatás profi néptánc oktatókkal.
18 órától a Fondor autentikus népzenekar szórakoztatja a közönséget, majd a napot táncházzal zárjuk.
A rendezvényre várjuk és egy tál étellel vendégül látjuk a Gondozási Központ látogatóit és az LK Oltalom Idősek Otthona lakóit.

[ 2008.06.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
Fondor zenekar