nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Múzeumok éjszakája oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Múzeumok éjszakája
A Múzeumok Éjszakáján, június 20-án, szombaton 18-24 óra között különleges programokkal várják a látogatókat az esztergomi és párkányi múzeumok.

Járt már éjszaka múzeumban?

A Múzeumok Éjszakáján, június 20-án, szombaton 18-24 óra között különleges programokkal várják a látogatókat az esztergomi és párkányi múzeumok. Nemcsak az állandó és az időszaki kiállításokat lehet majd megtekinteni, de tárlatvezetések, kézműves foglalkozások, színpadi és zenés produkciók is színesítik a rendezvényt. Az ünnepélyes megnyitóra a Vármúzeumban kerül sor 18 órakor fanfárral, mazsorettekkel. Ugyanitt csillagászati és solymászbemutató, folyamatos tárlatvezetés és zenei programok teszik különlegessé az estét. A Duna Múzeum időszaki kiállításához kapcsolódva a tiszavirágzásról szóló előadással és filmvetítéssel, kézműves foglalkozással és környezetóvó interaktív bábelőadással várja a látogatókat, akik ezen az estén a műtárgyraktárba is beléphetnek. A Balassa Múzeumban a restaurátorok munkájába pillanthatnak be az érdeklődők, tárlatvezetéseket tartanak a májusban megnyílt Babits-házban és az Uzsiceli Hadzsi Ibrahim Dzsámiban is. A Keresztény Múzeum gyűjteményének különleges darabjait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem múzeumpedagógus hallgatói mutatják be, a Komárom-Esztergom Megyei Levéltár programjai az 1960-as évek világát idézik fel. A Párkányi Városi Múzeum és a Városi Galéria kiállításai is éjfélig tartanak nyitva, a jó hangulathoz kemencés lángossal és blues-koncerttel járulnak hozzá a szervezők.
A helyszínek közti közlekedést a Párkányba is átmenő városnéző kisvonatok teszik gördülékennyé.

[ 2009.06.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek