nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Múzeumok éjszakája oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Múzeumok éjszakája
Június 21-én, szombaton megyeszerte

Esztergom-Párkány

Idén is közösen rendezik meg az esztergomi és párkányi intézmények a Múzeumok Éjszakáját szombaton (június 21). A különleges kultúr-éjjelen az esztergomi Balassa Bálint-, Keresztény-, Duna- és Vármúzeum mellett a megyei levéltár, valamint a párkányi Városi Múzeum és Galéria várja a látogatókat, akik ráadásul kedvezményesen tekinthetik meg a Munkácsy kiállítást is. A rendezvények ideje alatt a helyszínek között a városi kisvonat szállítja a múzeumlátogatókat, az intézmények programjai közös belépőjeggyel látogathatók.

Az estet felvezető rendezvények előzik meg a Vármúzeumban, ahol már délután 3 órától gyermek programok, bábelőadások, interaktív gyerekműsorok zajlanak, illetve kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az apróságok. A Zsinagóga épületében az eseménysorozat részeként egy új kiállítás is nyílik, délután 3 órától tekinthető meg a Szent Iván éji szépasszonyok – kortárs, temesvári képzőművészek kiállítása. A Múzeumok Éjszakájának esztergomi ünnepélyes megnyitója a Vármúzeumban lesz Horváth Béla múzeumigazgató és mazsorett csoportok közreműködésével. Ezt régi zene előadás, valamint a Forrás Színház fellépése követi, majd Szarka Gyula és barátai zenélnek. Az est folyamán harci bemutatókat, sólyomröptetést, a Musica Profana koncertjét, valamint hastánc bemutató láthatnak a kilátogatók. Az est központi programja az Erzsébet parkban ér véget Szent Iván éji tűzgyújtással, tűztánccal és a Mozdulat Táncművészeti Egyesület fellépésével. A városban ebben az időpontban a volt Vármegyeháza épületében a Munkácsy kiállítás vasárnap (június 22) hajnali 3 óráig látogatható, a Múzeumok Éjszakája közös jegyével érkezők jelentős kedvezményt kapnak a belépőjegy árából.

Tata

Szombaton (június 21.) kora estétől ismét mindenkit várnak megyénk múzeumai, a Múzeumok Éjszakája alkalmából. Tatán az Esterházy-kastély lesz a kulturális események központja, ahol délután hat órakor kezdődnek a programok. A Múzeumok Éjszakáján filmvetítés és gyertyafényes tárlatvezetés is lesz.

Részletes program:
18.00 órakor:
A rendezvénysorozatot megnyitja: Kurutz Márton, a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársa
18.00-18.30 között: Tata városáról készült, nemrégiben restaurált korabeli dokumentumfilm levetítése, meglepetésekkel
18.30 órai kezdettel: az egykor Tatán forgatott játékfilm vetítése: Tóparti Látomás
Magyar fekete-fehér filmdráma, 93 perc, Gyártás éve: 1940
Főszerepekben: Tolnay Klári, Jávor Pál, Simon Erzsi, Makláry Zoltán
Zeneszerző: Fényes Szabolcs
Rendező: Kalmár László
A Magyar Nemzeti Filmarchívum közreműködésével és engedélyével
Vége kb. 21.00 óra.
21.00 – 22.00 óráig: Gyertyafényes tárlatvezetés a Nagykastély, a Kiskastély, és a park területén

forrás: www.kekduna.hu


[ 2008.06.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-