nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Művésztelep Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Művésztelep Lábatlanon
Ha a Duna megengedi, a folyóparton is festenek Lábatlanon. Idén ismét megkezdődött a művésztelep Lábatlanon.

Ha a Duna megengedi, a folyóparton is festenek Lábatlanon. A Gerenday-házban hétfőn jelképes első ecsetvonásként megnyílik a IV. lábatlani művésztelep. A hagyományos városi esemény idei szervezője A. Bak Péter festőművész, aki az elmúlt év nyarától már lábatlani lakos. A nyitányra pont tucatnyi felnőtt és hat gyerek érkezett, a csapat létszáma további résztvevőkkel gyarapszik a keddi, első alkotónapon. A művésztelep bázisa, az általános iskola napközijének épületete, a rajztáblás alkotók a város minden pontján ott lesznek tizenegy napon át.

Ha a Duna úgy gondolja, legnagyobb folyónk partján is megleshetik az érdeklődők egy-egy lábatlani tájkép születésének pillanatait. Egyelőre azonban a víz még nagy úr a parton.

A művésztelep ideje alatt készült alkotásokból kiállítást rendeznek a házigazdák július 17-től augusztus 3-ig. Minden résztvevő – kivéve a gyermekeket – a művésztelepen való részvételért felajánl egy bekeretezett alkotást. Olaj, akril, pasztell technikák esetén legalább 40x50 centiméteresnek kell lennie a képnek. A bekeretezett felajánlásokat az alkotó és a művésztelep vezetője kölcsönösen választja ki.
Érdekesség, hogy Nyergesújfaluról ott lesz az alkotók között Megyei Erzsébet, aki korábban éveken keresztül vezetett nyári foglalkozásokat gyerekeknek a szomszédos városban.

forrás:kemma.hu


[ 2009.07.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek