nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Monte Rosa expedíció oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Monte Rosa expedíció
A Monte Rosa expedíció 2010. augusztus 15-én, indult el Magyarországról azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható építészetre
Élménybeszámoló Roadshow-t indított a Holcim Hungária Zrt. a Monte Rosa expedícióról, mellyel a svájci Alpokban épült autonóm menedékházat szeretnénk bemutatni a fenntartható építészet iránt érdeklődőknek és egyben felhívni az építészek figyelmét a Holcim Awards for Sustainable Construction (a fenntartható építészetért) nemzetközi verseny közelgő zárására.

A Monte Rosa expedíció 2010. augusztus 15-én, indult el Magyarországról azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható építészetre, valamint hogy bemutassa az egyik nyertes projektet. Az expedícióban részt vett Erőss Zsolt is, minden idők legeredményesebb magyar hegymászója.
Az épület a svájci Monte Rosa hegy csúcsa alatt, 120 férőhellyel 2009-től várja a környező csúcsokra induló túrázókat és hegymászókat. A Monte Rosa menedékházat úgy alakították ki, hogy a hőenergiát a napenergia aktív (napkollektor, napelem) és passzív hasznosításából nyerje; ilyen eljárás például az összes hulladék-hő hasznosítása hőcserélőkkel és hőszivattyúkkal. Az ivóvizet a gleccser olvadó jégtömbjeiből nyerik, és egy nagy víztározóban tárolják 40 méterre a menedékház felett. Az 5 emeletes kristály formájú épület rozsdamentes acél alapokra épült, a spirális belső kialakítás teljes egészében fából készült, kívülről pedig ezüstszínű alumínium lemezekkel burkolták. Az épület formája és színe miatt a Hegyikristály becenevet kapta

Az élménybeszámoló ideje: 2011. március 2. (szerda) 16.30 óra

Helyszín: Lábatlan, Gerenday Közösségi Ház


Az expedícióról beszámol: Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója, az expedíció egyetlen női tagja

[ 2011.03.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-