nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Misi-interjú az evid.hun oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Misi-interjú az evid.hun
2011. november 11-én nyílt meg a lábatlani Gerenday Közösségi Házban Horváth Misi: Külső és belső világunk című fotókiállítása

Külső és belső világunk - beszélgetés Horváth Misivel
Írta: Németh Gabriella 2011. november 17. csütörtök, 22:28

2011. november 11-én, szombaton 17 órakor Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere nyitotta meg a lábatlani Gerenday Közösségi Ház kiállítótermében Horváth Misi: Külső és belső világunk című fotókiállítását. 80-100 érdeklődő, barát, ismerős volt kíváncsi Misi képeire.
Lapunk olvasóinak már ismerősnek tűnhet a név: a lábatlani bluesfesztivál alkalmából készült Misivel egy beszélgetés, ami megjelent az evid oldalán. Már akkor egy nagyon sokoldalú, az élet dolgaira nyitott fiatalembert ismerhettünk meg.

Ez a kiállítás egy újabb arcát mutatja Misinek, a zenész után a fotóst.


Evid: -Mióta fotózol?

Misi: -Tavaly jött a nagy döntés, októberben. Gondoltam, veszek egy fényképezőgépet, mivel zenészként nagyon sokat utazgatok. Csodálatos tájakat látok, érdekes emberekkel találkozom, és mellesleg körülöttem sok kiváló fotós van, akiknek ámulattal nézegettem a képeit. A gép, amit megvásároltam, egy 50 ezer forintos amatőr digitális gép volt, és először csak koncerteken próbáltam „elsütögetni”, de kevés sikerrel. Egyszerűen nem sikerültek a képek. Rájöttem, hogy ez nem is olyan könnyű, mint ahogy látjuk, gondoljuk! Aztán sokat gyakoroltam, próbálgattam, állítgattam a gépet, és elkezdtem gondolkodni, mit is akarok: csak úgy „kattogtatni” ész nélkül, vagy minden egyes képpel megpróbálok valamit tudatosan kifejezni. A második verziónál maradtam, és egyre inkább elmélyültem a fotók elkészítésében. Rájöttem, hogy ismét találtam valamit, ami remek kikapcsolódás, és megváltoztatja az ember látásmódját. Valahogy azóta máshogy látom a világot, a tájakat, sokkal figyelmesebb, nyitottabb lettem a külvilág felé. Olyan dolgokat veszek észre, amit előtte soha, egyszerűen még szebb lett körülöttem minden! Fantasztikus érzés.

Evid: - Volt –e mestered, aki melléd állt ezen az új úton?


Misi: -Nem tanultam, inkább magamra hagyatkozom a fotózás világában, úgy, mint a zenében, és talán épp ettől lehet egyedei későbbiekben a stílus.

Evid:- Hány alkotás került most kiállításra?

Misi: - 50 fotó lett kiállítva, ami nem volt egyszerű feladat egy kezdő számára. Ötletem a következő volt: arra gondoltam, elkezdem tesztelni a fotóimat egy ismert internetes portálon. Kiválogattam néhány képet, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam. A hétköznapi emberek, de komoly fotós barátaim is hatalmas dicséretet zúdítottak a nyakamba. Ekkor már körülbelül éreztem, mit akarok kiállítani, mit akarok megmutatni magamból. Érdekes, hogy senki sem tételezte azt fel, hogy csak egy egyszerű kis géppel fotózom.

Evid:- Mi a témája a kiállított képeknek? Van e valamiféle jellemző, közös tematika?


Misi:- A témáim a sokoldalúságomra utalnak, nem igazán csak a téma fontos nekem, inkább a stílus. Találhatók portrék, tájképek, élőlényeket, tárgyakat ábrázoló fotók is a képeim között.

Evid:- Volt már kiállításod máshol is?

Misi:- Nem, még nem volt, ez az első. Talán ez ismét megmutatja, mennyire fontos számomra Lábatlan. Nagyon remélem, hogy ez csak valaminek a kezdete. Előreláthatólag Budapesten január 21-én a Bem rakpart 6-os szám alatt ismét kint lesz néhány fotóm. Ez a nap ismét ünnep számomra, ugyanis lemezbemutató-koncerttel lesz egybekötve a kiállítás. Megjelent az Ádám & Misi Éjszakai utazások zeneországban című lemezünk. Nekem ez az első lemezem, amit már nagyon régen szerettem volna elkészíteni Török Ádámmal, aki mellettem van jóban, rosszban, és neki köszönhetem, hogy megvalósult egy régi álom. Szeretettel várunk mindenkit! A lemez megvásárolható nálam! (06209155126)

Evid:- Akkor tehát folytatod a fotózást, vagy csak egy kis kitérő volt egy másfajta
művészeti irányzat felé?


Misi:- Úgy gondoltam, hogy a visszajelzésekre hagyatkozom, és a kiállítás után döntök. A belső hang folytatásra inspirált, oly komoly szinten, hogy a kis gépemet eladtam és beinvesztáltam egy komoly fényképezőgépbe. Most aztán ezerrel készülnek az új fotók!

Evid:- A mai nap is ünnep számodra. Nem véletlen egybeesés, hogy épp e napon, november 11-én nyílt meg a kiállítás, hisz ma van a születésnapod. És ha már születésnap, akkor meglepetés. Bár jelen esetben ezzel az ünnepelt szolgált.

Misi:- Volt egy meglepetésvendégem, kinek kilétére csak a kiállítás végén derült fény! Zeffer András volt ő, többek közt a P. Mobil, a TRB, a The Rock Band és a Mobil Mánia zongoristája, énekese. Andrást kb. 14 éve ismerem. Játszottam vele a TRB: Szárnyakon szédülők című lemezén és több nagy koncerten is. Andrást 2006-ban leukémiával diagnosztizálták, és erejének, gondolkodásmódjának, a zenészek szeretetének köszönhetően most, 2011. november 11-én, az én születésnapomon ő volt az est meglepetése. Csodálatos hangjával, zongorajátékával elkápráztatta a közönséget, akik vastapssal köszönték meg a csodálatos élményt, amit nyújtott.

Felhívnám a figyelmét mindenkinek a folytatásra!
December 16-án, pénteken 18 órától a lábatlani Gerenday Közösségi Házban Zeffer András szólóestje lesz. Zongorakísérettel gyönyörű rockballadákat ad elő, elhangzanak ismert slágerek. Én vendégként lépek fel a produkcióban, de ismét meglepetésre készülök! András nyíltan beszél majd betegségéről, amiről könyvet is írt, és reményeink szerint a helyszínen meg lehet majd vásárolni. A belépő: 1000 Ft. Érdemes előre megvenni a jegyet, mert kicsi a terem!

Evid:- Térjünk vissza ehhez a kiállításhoz. Találtál- e szponzort álmaid megvalósításához?

Misi:- Szponzor? Jó lenne a mai művészvilágban! Hihetetlen, de 3 forintot nem adna senki! Magam szponzora voltam, sajnos nem volt könnyű. Kiemelném Szabó Ildikót Lábatlan Város Önkormányzatától, aki „lelki szponzorom”. Mindenben segíttet nekem, és mindig támogat az ötleteimben. És köszönöm Lábatlan Önkormányzatának hogy mellettem állnak!

Evid:- Mi pedig a beszélgetést köszönjük, és gyarapítva a születésnapi jókívánságokat, kívánunk neked további szép sikereket mind zenei, mind fotóművészi pályádon!

A kiállítás megtekinthető november 25-ig a lábatlani Gerenday Közössági Ház kiállítótermében.

Forrás: http://www.evid.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=299:k%C3%BCls%C5%91-


[ 2011.11.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-