nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Megelőzés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Megelőzés
Kipróbálástól a függőségig -  Drogok - hatások - árulkodó jelek

Sok szülő el sem tudja képzelni, hogy saját gyermekével is megtörténhet, hogy kapcsolatba kerül különféle kábítószerekkel, így amikor rábukkan az első "tárgyi bizonyítékokra", kétségbeesik.


Drogok - hatások - árulkodó jelek

Az a vélemény, miszerint a cannabis a kemény drogok előszobája, eltereli a figyelmet arról, hogy a könnyűdrogok önmagukban is elég veszélyesek lehetnek, pontosan a lelki függőség kialakulása révén. A cannabist dohánnyal keverve cigarettában szívják el, vagy süteménybe sütve megeszik. Marihuánafogyasztásra gyanakodhat az a szülő, aki kézzel sodort cigaretták csikkjeit, cigarettapapírt talál gyermekénél, vagy erőteljes növényi eredetű szagot érez.

Fecskendő, injekciós tű, megfeketedett alufólia heroinfogyasztásra utal. Ugyanígy a "belövéshez" használt szorító kötés, pl. öv, nyakkendő vagy spárga. A szer hatását ellazulás, álmosság és tág pupillák jelzik. A függőség nagyon hamar kialakulhat, elvonási tünetként izzadás, szorongás, izomgörcsök és láz léphetnek fel.

Az extasy jellegzetes hétvégi partidrog, melyet különféle színűtabletta vagy kapszula formájában fogyasztanak. Energiával teli állapotot, barátságosságot idéz elő. Bizonyítottan májkárosodást okoz, valamint szorongás, pánik és zavarodottság állhat be hatására. Árulkodó jelei az erőteljes folyadékfogyasztás, és a kitágult pupillák.

Az amfetaminok (speed) erős stimuláló szerek, fogyasztójuk kirobbanó energiát, élénkséget érez, de később az alváshiány és a táplálkozás elmaradása miatt súlyos kimerültség léphet fel. Árulkodó jelei szorongás, depresszió, paranoia, fecskendő és szúrásnyomok.

Az LSD kiszámíthatatlan hatású hallucinogén kábítószer, a vele való "rosszul sikerült utazások" szorongáshoz, depresszióhoz és paranoiához vezethetnek. Általában kis tabletták, vagy impregnált papírból kivágott, színes képpel díszített kis négyzetek, "bélyegek" formájában fogyasztják.

A kokain kristályos fehér por, orron át, vagy injekcióban, vénásan juttatják a szervezetbe. Fogyasztóján erőteljes élénkség, izgatottság és álmatlanság lesz úrrá. Hatása rövid ideig tart, ezért függőség könnyen kialakulhat. Erősen károsítja az orr nyálkahártyáit. A port tükörről szívószál vagy összetekert papírpénz segítségével szippantják fel.


[ 2008.05.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-