nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Márai program 2012 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Márai program 2012
Könyvtárunk idén ismét részt vehetett a programban, állományunk 550 000 Ft értékben 207 db könyvvel és 5 hangoskönyvvel gazdagodott.
2011-ben indította el a Nemzeti Kulturális Alap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterének döntése alapján az olvasás- és könyvkultúra fejlesztését célzó Márai-programot.

A program megvalósítása érdekében a Nemzeti Kulturális alap két ideiglenesen létrehozott Kollégiuma, egy külön, „A Márai-programba meghívott könyvtárak jegyzékén” szereplő könyvtárak számára lehetőséget kínált arra, hogy a Márai-listára felkerülő 250 szakirodalmi és 250 szépirodalmi mű közül, az adott könyvtár, az intézménye részére megállapított keret mértékéig könyveket rendelhessen, és azokat az olvasóknak hozzáférhetővé tegye.

Könyvtárunk idén ismét részt vehetett a programban, állományunk 550 000 Ft értékben 207 db könyvvel és 5 hangoskönyvvel gazdagodott.
Az új köteteket előreláthatólag 2013 januárjában vehetik használatba az olvasóink.


További információ a programmal kapcsolatban:
200 milliós kerettel folytatódik a Márai-program
NKA pályázati hírek, eredmények


Kétszázmillió forintos kerettel folytatódik a Márai-program, valamint 100 milliós pályázati keret áll rendelkezésre jövőre tudományos- és szakkönyvkiadásra – többek között erről született megállapodás L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülés (MKKE) elnökségének képviselőivel folytatott tárgyalásán.
A megbeszélésen szó volt a Márai-program folytatásáról, a szakkönyvkiadás támogatásáról és a Balassi Intézet Publishing Hungary elnevezésű, a magyar könyvek külföldön való bemutatásáért és népszerűsítéséért felelős programjáról. Megegyezés született arról, hogy a Márai-programot az NKA és a kulturális tárca 2013-ban megváltozott tartalommal viszi tovább. Ennek értelmében a kollégium 200 millió forinttal támogat könyveket, amelyeket a program korábbi tartalmához hasonlóan könyvtárakhoz juttat el. A felek egyetértettek abban, hogy új feltételként az állam olyan kiadványokat támogat, melyek létrehozásához és megjelenéséhez korábban semmiféle támogatás formájában nem járult hozzá. A tárca és az NKA nyitott arra, hogy amennyiben jövőre jelentősen bővül a kuratórium számára rendelkezésre álló forrás, növeli a Márai-program keretösszegét. (EMMI, Kulturáért Felelős Államtitkárság)

Dr. Hangodi Ágnes, 2012. 11. 05., h - 15:54
Forrás: http://ki.oszk.hu/content/200-milli-s-kerettel-folytat-dik-m-rai-program


[ 2012.12.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-