nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Made in Hungária oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Made in Hungária
Musical 2 felvonásban Lábatlanon a Gerenday Kert Szabadtéri Színpadán a komáromi Magyarock Dalszínház előadásában

2015. augusztus 28. péntek, 19:00

Jegyek elővételben: 1800 Ft; a helyszínen: 2000 Ft

Jegyek kaphatók elővételben a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtárban, illetve a Gerenday Közösségi Házban.

Fenyő Miklós - Tasnádi István: Made in Hungária

S hogy miről is szól maga a darab? A hatvanas évekről, Budapestről, egy srácról. Egy srácról, aki szinte a XIII. kerületi Szent István parkban nevelkedik, minden idejét ott tölti a barátaival. Ám egy szép napon szülei kiviszik Amerikába. Az ottani, egészen másféle kultúra teljességgel elvarázsolja a fiút. Amikor visszajön, valami nagyon nagyot akar véghez vinni. Mesél barátainak a kinti élményeiről, meg akarja nekik mutatni, milyen szédületes világot ismert meg odakint. Egy megszállott lemezgyűjtő ösztönzésére zenekart alapít a barátaiból; gyakorol, világmegváltó tervei vannak. És akkor egyszer csak bekövetkezik a várva-várt, nagy áttörés. S mi mást is játszana ez a zenekar, mint fergeteges rock and rollt.

A Hungária együttes nagy sikerű számaira nemzedékek ropták a táncot. Ebben a zenében a hatvanas évek szabadságvágya, egyfajta sajátos nemzedéki életérzése is megbújt. Fenyő Miklós lendületes rock and roll számai köré Tasnádi István írt librettót. Benne van a darabban annak a kilenc évnek a története, amikor a Fenyő család hazatért. A fiatal Fenyő beilleszkedett az elhagyott barátok közé, zenekart alapított, megküzdött akikkel kellett, megnyerték a Ki Mit Tud?-ot a Csavard fel a szőnyeget című számmal. Ezzel indult egy nagy ívű zenei karrier, amely mindmáig tartós nyomot hagyott az idősebbek és a fiatalok magatartásán, kultúráján, gondolkodásán.

Persze a darab nem csak egy zenekar karriertörténete, hanem egy kicsit a velük élő történelem néhány epizódjának a megmutatása is. Ezt igyekszik megmutatni a Magyarock Dalszínház társulata, előadásukban megjelenik a 60-as évek hangulata, zenéje, maga a kor, és persze a Hungária együttes, amely itt született Magyarországon:

MADE IN HUNGÁRIA

A darabról még több információt találhatnak a Magyarock Dalszínház honlapján.


[ 2015.08.28. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-