nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Latin est oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Latin est
2018. november 9. 18 óra - Gerenday Közösségi Ház - Luis Eduardo Castagno Trió

A trió műsorában felcsendülnek olyan dél-amerikai országok zenéi, mint Mexikó, Argentína, Kuba, Peru, valamint spanyol slágerek, többek között Gipsy Kings is.

A zenekar produkciója hitelesnek és - a szájharmonika miatt pedig - egyedinek mondható az országban. Műsoruk nagyon változatos, energikus, virtuóz, de érzelmes, lágyabb dallamokra is lehet számítani.

A trió Lábatlanra egy különleges műsorral érkezik, csodálatos világslágerek (pl. Besame mucho, Lionel Richie: Hello, Frank Sinatra: My way, stb.) latin-amerikai stílusban hangzanak majd el spanyol nyelven.

Tagok: Luis Eduardo Castagno – gitár, ének (Argentina) Ursu Gábor – gitár Horváth Misi – szájharmonika

A koncertet Juhász Anikó gitárjátéka vezeti fel. Egy kis ízelítőt hallhatunk Dél-Amerika szólógitár irodalmából és világslágerek gitár átirataiból.

Luis Eduardo Castagno

Argentínában születtem Diamante városában. Már gyermekkoromban rajongtam a zene iránt, ezért kezdtem el hegedülni tanulni már 5 éves koromban. Miután sikeresen elvégeztem tanulmányaimat a Savioli Zeneakadémián, és hegedűtanári diplomát szereztem két kollégámmal, barátommal elhatároztam, hogy mint ifjú zenészek szerencsét próbálunk Európában. Spanyolországba, pontosabban Valenciába utaztunk ahol a zenekarunk (Sagitario) negyedik tagja tartózkodott már egy ideje.

Ebben a gyönyörű városban és környékén különböző rendezvényeken, pubokban, koncerttermekben léptünk fel ezzel a formációval nagy sikerrel. Az imént említett periódus rendkívül gyümölcsöző volt a zenei karrieremben, ezalatt az időszak alatt ismerkedtem meg egy csapattal, akik egy argentin Gaucho műsorral léptek a színpadra, amely önmagába foglalta a ritmust és a zene világát. Hatalmas sikert aratott ez a műsorszám a színpadon és rám is olyan nagy hatást gyakorolt, hogy elhatároztam, elsajátítom. A rengeteg gyakorlás nem volt hiába, megtanultam és be is utaztam vele a nagyvilágot. Különböző partnerekkel dolgoztam együtt egészen addig, amíg az egyik turném során Budapesten a Fővárosi Nagycirkuszban vendégszerepeltünk, és megismerkedtem életem szerelmével Garai Glóriával az elismert Jazz-zongorista előadóművész lányával.


[ 2018.11.09. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-