nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Lábatlani Művésztelep oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Lábatlani Művésztelep
A művésztelepre 12 éves kortól bárki jelentkezhet, a teljesen kezdőtől a kész művészig. 2010. július 5-16. Kiállítás: július 16-augusztus 10.
V. LÁBATLANI MŰVÉSZTELEP 2010. július 5 – 16.
V. LÁBATLANI MŰVÉSZTELEP KIÁLLÍTÁSA 2010.VII. 16 – VIII. 10.

(Gerenday Közösségi Ház, Lábatlan, Rákóczi út 170.)

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

A művésztelepre 12 éves kortól bárki jelentkezhet, a teljesen kezdőtől a kész művészig, aki elfogadja a leírt feltételeket és legalább a fele időben részt tud venni az alkotó munkában.
A művésztelep helyszínei:
Arany János Iskola Napközi Otthona (Rákóczi út 126.), Duna – part, Gerenday arborétum, illetve az egész város.
A művésztelep célja:
Felkutatni és felfedezni tehetséges, a művészetek iránt fogékony fiatalokat és idősebbeket és nekik útmutatást adni. A felnőttekkel együtt kiállításon bemutatni az itt készült alkotásokat és a nagyérdemű közönséggel együtt örvendezni az eredményességnek.
A művésztelep szakmai témája:
Az épített és természetes környezet, az itt élő ember mindennapjai és ünnepei.

Gyülekezés: 2010. július 5. (hétfő) 10 órakor az Arany János Iskola Napközi Otthonánál (Rákóczi út 126.)
Budapestről érkezőknek megközelíthető az Árpád híd pesti hídfőjénél lévő buszállomásról 8 óra 30 perckor induló Dorog – Süttő – Komárom – Győr útirányú autóbusszal, Lábatlan Cementgyár utáni Piszke megállónál kell leszállni, kb. 10 órakor.
Művésztelep megnyitója: 2010. július 5. (hétfő) 10 óra 30 perckor a Gerenday Közösségi Házban
                                               (Rákóczi út 170).

Ekkor kerül kiosztásra a művésztelep részletes programja és a kiállítás meghívója.

Az alkotómunka műteremben és a szabadban folyik. A gyerekeknek délelőtt műtermi, délután szabadtéri elfoglaltság lesz. Aki akar és tud, ebédelni hazamehet. Az elvégzett feladatokat naponta kiértékeljük. A szülők bármikor látogathatják gyermekeiket, de a munkát ne zavarják. A munkához szükséges felszerelést, eszközöket hozzák magukkal (Pl. ½ íves rajztábla, rajztáblatartó mappa, különböző papírok (ceruzához, vízfestékhez, pasztellhez), zsírkréta, olajpasztell, porpasztell, színes ceruza, vízfesték, filctoll, grafitceruzák, radír, rajzolószén, rajzszeg vagy csipesz (amivel a papírt rögzíteni tudja a rajztáblához), ecsetek, vizes edény.

A gyerekek részvételi díja 3000 Ft/fő, mely az előzetes jelentkezéskor május 15 – ig fizetendő, a katalógusba kerülés miatt is, - A. Bak Péternél, a művésztelep vezetőjénél. Május 15 – e utáni befizetésnél nem tudom garantálni a név katalógusban való közlését!

A felnőttek a munkához való eszközeiket, anyagot hozzák magukkal. Tárolásra van lehetőség. A városban dekorációs szaküzlet található.
Étkezés: önellátás, ebéd (menü) kb. 700 Ft. Kettő étterem található.
Szállás: mindenkinek saját magának kell megoldania saját költségre. Különböző lehetőségek vannak (privát szállás, szálloda).

A művésztelepen résztvevők nevei (felnőtt és gyermek) rákerülnek a kiállítási meghívóra. Nyomdai kivitelű katalógus is készül, amibe a felnőtt alkotók 1-1 oldalon lesznek bemutatva arcképfotóval, műtárgyfotóval és szöveges életrajzzal.
A gyermek illetve ifjúsági alkotók, valamint a szponzorok is feltüntetésre kerülnek, amennyiben május 15-ig jelentkeznek nálam. Minden kiállító és szponzor emléklapot, katalógust kap.
A kiállítást kizárólag az idei művésztelepen készült munkákból rendezzük! A nem lábatlani témát ábrázoló, otthonról hozott, és nem friss munkákat nem tudjuk kiállítani. Fontos az együttdolgozás élménye.

A felnőtt alkotó – úgy mint tavaly – a művésztelep jövője érdekében és a részvételért felajánl 1 db bekeretezett, színvonalas alkotást ( ez lehet otthon készült is). Ezek majdani értékesítéséből (pl. kiállítás keretében) szeretném fejleszteni a művésztelepet. Azért fontos a bekeretezés, mert anélkül nem lehet sérülésmentesen tárolni, illetve bemutatni, értékesíteni. A felajánlások könyvelve vannak és kizárólag a művésztelepre fordítandók.
A felajánlott alkotás kölcsönösen kerül kiválasztásra. Olaj, akril, pasztell, zománc, stb. technikák esetén legalább 40 x 50 cm méretű legyen. Akvarell, színes ceruza, stb. esetén 2 db legyen felajánlva, - paszpartúzott, keretezett állapotban -, az értékegyenlőség elve miatt.

Azok, akik biztosan részt vesznek a művésztelepen és még nincs nálam dokumentációjuk, legyenek szívesek minél előbb, május közepéig eljuttatni személyesen nekem, a katalógusba kerülés végett a következőket: Név, cím, elérhetőség, szakmai életrajz, legfontosabb kiállítások, szakmai díjak (CD-n vagy kinyomtatva), nyomdai minőségű műtárgyfotók a legjobb munkákról (3-4 db) CD – n vagy fotópapíron (10 x 15 cm), számítógépes print csak nézőképnek jó.
Nem megfelelő minőségű reprodukciót nem jelentetünk meg. Tudom ajánlani Oláh Ferenc lábatlani fényképész mestert, aki kiváló minőségben és kedvező áron elkészíti (címe: Rákóczi út 135/a . Tel.: 30- 4535-990). Rám lehet hivatkozni.

Szponzorok, támogatók jelentkezését is várom a legkülönbözőbb feladatok anyagi és természetbeni támogatására. Pl.: a művésztelep eseményeinek és a kiállításnak a fotózása, filmezése (CD-re, illetve DVD – re rögzítése) az archívum számára, farostlemezek, alapozó festék (matt fehér), háztartási hígító és széles mázoló ecset, paszpartu kartonok.
A katalógus általam szerkesztett kéziratának számítógépes begépeléséhez is keresek segítőt. Aki tud olcsó, megbízható, precíz, számlaképes nyomdai kivitelezőt a katalógus kinyomásához, szintén mielőbb jelezze felém. Köszönöm előre is a segítséget és a szíves együttműködést.

Lábatlan, 2010. április 26.

A. Bak Péter
festőművész
a művésztelep vezetője és kurátora
Tel.: 06-30-215-8904
2541 Lábatlan, Ady Endre u. 9.


[ 2010.07.12. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-