nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / „Közös dolgaink” oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
„Közös dolgaink”
Szeretettel meghívjuk Önt, barátait, ismerőseit 2015. április 24-én (pénteken) 17 órára a lábatlani Gerenday Közösségi Házba

Molnár-C. Pál Baráti Kör művészeinek közös kiállítására.
Köszöntőt mond: Dinnyés István polgármester
A Molnár-C. Pál Baráti Kört bemutatja: Dr. Bíró Gáspár

A kiállítást megnyitja: A. Bak Péter, Petőfi - díjas művészeti író

A tárlat megtekinthető május 25-ig a ház nyitvatartási idejében.

Kiállító művészek:
A. Bak Péter ∗ Albrecht Júlia ∗ Balogh Gyula ∗ Baracza Szabolcs ∗ Benkő Cs. Gyula ∗ Bessenyei Bence ∗ Bodor Zoltán ∗ Bohus Áron ∗ BOLDI ∗ Bráda Tibor ∗ Csiby Mihály ∗ Deák Ilona ∗ Dr. Bíró Gáspár ∗ Dobesch Máté ∗ Fecske Orsolya ∗ Gross Arnold ϯ ∗ Horváth Csaba ∗ Hús Zoltán ∗ Juhász M. Miklós ∗ Kárpáti Tamás ∗ Kondor Attila ∗ Kovács Attila ∗ Krasznai János ∗ Lakatos Péter ∗ Madarassy István ∗ Marosvári György ∗ Mecseki Hargita ∗ Molnár-C. Pál ϯ∗ Nagy Márta ∗ Simon András ∗ Somos Gyula ∗ Szablyár Zsuzsanna ∗ Szakáll Ágnes ∗ Szente Mónika ∗ Tavaszy Noémi ∗ Tömpe Emőke ∗ R. Törley Mária ∗ Ürmös Péter ∗ Vinczellér Imre

MCP Baráti Kör

A budapesti Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban született meg a Molnár-C. Pál Baráti Kör, amely egy kis művésztársaságból nőtt ki, akik még Molnár-C. Pállal, később Éva lányával, az ő halála után Péter unokájával és családjával találkoznak minden hónap első csütörtökjén a festmények között. Művészetről, az alkotás örömeiről és küzdelmeiről, a kultúra aktuális eseményeiről folyik a szó egy csésze tea vagy egy pohár bor mellett. A Molnár-C. Pál Baráti Kör művészei 2015-ben 14. alkalommal jelennek meg közös kiállításon. A Baráti Kör művésztagjai a névadó szellemében három feltétel szerint kerülnek a tagok közé a művésztársak ajánlása alapján:

humánus üzenet
technikai felkészültség, mesterségbeli tudás
figurális művészet

A Baráti Kör nem egy közös iskolát jelöl, hanem kezdetektől ezt a hármas kritériumot.
A Baráti Kör céljai közt szerepel a művészek és a közönség egymásra találása, pártoló tagként is be lehet lépni, így egyaránt alkotják a művészek és művészetpártoló közönség.
Nagy örömmel készülünk Lábatlanba, ahol egyik művésztagunk, Fecske Orsolya született, s a legutóbbi csütörtökön emlékeiről mesélt. A. Bak Péter is aktív részese az életünknek, Ő kezdeményezte ezt a kiállítást.
A lábatlani Gerenday Közösségi Házban 2015. április 24-én, 17 órakor nyílik a közös tárlat, megnyitja, A. Bak Péter festőművész, művészeti író. A kiállítás május 25-ig látogatható.

[ 2015.04.24. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-