nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Könyvtár nyitó oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Könyvtár nyitó
Örömmel értesítjük városunk lakóit, hogy február hónaptól a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár újra rendes nyitvatartási időben várja látogatóit.

A Széchenyi 2020 program keretében TOP-3.2.1-15-KO1-2016-0001144,96 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével megújult a könyvtár épülete.

A TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00011 azonosító számú projekt keretében az épületben utólagos hőszigetelésre került sor, lecserélték a nyílászárókat, kondenzációs kazánt telepítettek és korszerűsítették a fűtési rendszert, valamint napelemes rendszert is telepítettek. A beruházás keretében az épület projektarányos akadálymentesítése is megvalósult.

Az Önkormányzat saját forrásából elkészült az épület belső tereinek festése és az olvasótermek padlóburkolatának cseréje is.

A felújítással a dolgozókat és a látogatókat is jobb körülmények fogadják az épületben. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Nyitási AKCIÓ keretében a februárban beiratkozó látogatóknak egy éves ingyenes tagságot biztosítunk!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az intézmény hivatalos átadóünnepségére 2019. február 19-én 17 órakor a könyvtárba.
Program:
Köszöntő - Szabó Ildikó intézményvezető
Átadó beszéd – Dinnyés István polgármester
Útravaló ének Huzella Péter Kossuth-díjas zenész és Gáspár Sándor előadóművész zenés-verses összeállítása a 90 éve született Kányádi Sándor verseiből


Kányádi Sándor mindig azt mondta: A vers az, amit mondani kell. Többször élcesen beszélt arról, hogy a költészetet Gutenbergék bezárták a könyvek lapjai közé, holott az szabadon szárnyal, és a zene szabadíthatja ki a könyvekből, hogy minél több emberhez elérjen. Ő ennek a gondolatnak a nagy apostola volt”.

Huzella Péter Kossuth-díjas zenész előadóművésznek saját megbízólevele volt a szerzőtől a versek megzenésítéséhez. A verses-zenés műsorban a történelmi és a személyes líra legjobbjai épp úgy helyet kaptak, mint a felejthetetlen gyermekversek. Kányádi Sándort a kortárs magyar irodalom legjei között említhetjük. Az előadók folyamatos diskurzust folytatnak költészettel, a költővel és a közönséggel.

[ 2019.02.19. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-