nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Könyvtár felújítás! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Könyvtár felújítás!
Értesítjük Tisztelt Látogatóinkat, hogy könyvtárunk 2018 májusától kezdve, előreláthatólag szeptember végéig felújítás miatt zárva tart.

Kérjük szíves megértésüket!  

A pályázat keretében végzett felújításról bővebben

(azaz mi változik őszre a könyvtárban ;) )

A település önkormányzata 2008 óta, tervszerűen, pályázati támogatások felhasználásával valósítja meg a városi intézmények felújítását. A Területfejlesztési Operatív Program, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” megnevezésű felhívására 2016-ban a Könyvtár épületének energetikai korszerűsítése céljából pályázat került benyújtásra, mely 44.956.552 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A tervezett fejlesztés Lábatlan Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár épületében valósul meg.

A könyvtár épülete 1970-ben épült, a kor építészeti technológiája szerint. Az épület fenntartási költsége jelenleg igen magas, amit a hőszigeteletlen homlokzatok, a régi nyílászárók, a rossz hatékonyságú radiátoros fűtési rendszer okoz. A tervek szerint a projekt megvalósítása során elkészül a Könyvtár épület homlokzatának utólagos hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és a villamos energia megújuló forrásból való biztosítása érdekében napelemek is elhelyezésre kerülnek.

Az akadálymentesítés keretében pedig akadálymentesített bejárat és vizesblokk is kialakításra kerül. A felújítás célja, hogy az önkormányzati épületnek fenntartási költségei jelentősen csökkenjenek.

Megvalósítási helyszín: 2541-Lábatlan, Tulipán u. 57.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.29.

Projekttel kapcsolatos további információ az alábbi elérhetőségeken érhető el:

Lábatlan Város Polgármesteri Hivatala, 2541-Lábatlan, József Attila u. 60.,

polghiv@labatlan.hu, 33/517-500 2 mellék


[ 2018.04.20. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-