nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Kerámiák és költészet egy helyen oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Kerámiák és költészet egy helyen
Uniós pályázat égisze alatt nyílt kiállítás pénteken a Gerenday Közösségi Házban, ahol Petrás Mária keramikus munkáit tekinthették meg az érdeklődők.

Petrás Mária kerámiáit mutatják be a lábatlani Gerenday házban.

Uniós pályázat égisze alatt nyílt kiállítás pénteken a Gerenday Közösségi Házban, ahol Petrás Mária keramikus munkáit tekinthették meg az érdeklődők.

A művésznő csángó népdallal köszöntötte a megjelenteket, ezt követően párja, Döbrentei Kornél hivatalosan is megnyitotta a tárlatot. Az ismert író, költő a művészet mindent elsöprő erejéről szólt, Nagy László gondolatait ajánlotta a kultúrára szomjazók figyelmébe, miszerint a csodát művelni és nem magyarázni kell.

– Ha a közönség által igazolást nyer az alkotói munka, az többet ér, mint bármely politikai erőtől kapott Kossuth-díj – fogalmazott Döbrentei. Eztán a csángó magyarok „sanyarú sorsáról”, a cserbenhagyásukról beszélt.

– Az életben maradásukat az Istenben való hitüknek köszönhetik – vélekedett a művész. Magát a kiállítást „szellemi atombombához” hasonlította. Úgy tartja, a kerámiák ősi életörömről vallanak. – Az ilyen pillanatok által nyer értelmet az emberi lét – zárta szavait a költő. Ezt követően az előadóteremben író-olvasó találkozó keretében Döbrentei Kornél többi között az emberiség sorsáról, a kulturális értékekről és az irodalom nagyjairól értekezett.

Barlangi Gergő

Forrás: www.kemma.hu


[ 2011.02.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-