nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Karácsony-várás Süttőn oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Karácsony-várás Süttőn
Az idei karácsony kiállítója Vass Gyula, lábatlani festőművész volt, a karácsonyi köszöntőt és igehirdetést Darányiné Csonka Valéria tartotta.
A süttői Szépkorúak Idősek Otthona 2006. decembere óta ad otthont a munkában megfáradt idős embereknek, családi háttér nélküli személyeknek, betegségben elgyengült embertársainknak. Az alapítók elérték céljukat, az „inas-szállóból” átalakított épület, mára már megtelt élettel. A kivitelezők igényesen, hotel-szerűen kialakított otthont hoztak létre, valóban otthont adva 46 idős embernek. Az idős lakók otthonra találtak, a hozzátartozók megnyugodva veszik tudomásul, hogy szeretteik jó helyen vannak, nem kell senkinek egyedül töltenie a szeretet ünnepét.
Új munkahelyek jöttek létre, jelenleg 24 család várhatja nyugalommal az előttünk álló, ugyancsak zűrösnek látszó jövő esztendőt. Hálát adhat a gondviselésnek, hogy van anyukának munkahelye, családja megélhetése miatt nem kell aggódnia. Ez nagy dolog a mai nehéz gazdasági helyzetben.
Reméljük, hogy ez a szép kezdet a továbbiakban is így fog folytatódni, kisebb, nagyobb zökkenőkkel, de bizakodva nézünk a jövő elé. Összefogással, türelemmel, egymás iránti toleranciával és szeretettel, a fenntartó támogató hozzáállásával – reméljük még nagyon sokáig fog ilyen jól működni az otthonunk.
Az idősek otthonában nagyon szép, dekoratív étterem lett kialakítva, ahol nemcsak az étkezéseket bonyolítjuk le, de helyet adunk kiállítások rendezésének, és az ezekhez kapcsolódó irodalmi, zenei és vallásos tárgyú előadásoknak is. A kiállítások anyaga (festmények, művészi fotók, fafaragások, igényes kézimunkák) díszítik, dekorálják az éttermet, így a finom ételeket szép környezetben lehet elkölteni. A megnyitás óta a 14. kiállításra került sor. Az első kiállítás vallásos tárgyú festményekkel indult, textilművészeti alkotásokkal folytatódott, majd a Tököli Alkotók állították ki festményeiket, grafikáikat, faragásaikat, amelyet a Táti Zeneiskola művésztanárai tettek emlékezetessé. A Duna Művészkör kiállítását zongoramuzsika színesítette, a Kereszthalál és örömhír c. kiállításon a szigetszentmiklósi Szent Erzsébet Kórus lépett fel. Sándor Ilona képzőművészeti kiállításán a Daleth együttes lépett fel. A süttői Resszer Péter fotóiban és Angela kerámiáiban 2007. augusztusában gyönyörködhettünk. Megismerhettük itt Gottschik Márton vasárnapi festő alkotásait, a nyergesújfalui Képzőművész Kör festményeit, valamint Vass Gyula gyönyörű alkotásait is. Rendszeres előadóink között köszönthetjük a Táti Zeneiskola tanítványait, és művésztanárait, a süttői Százszorszép Óvoda pedagógusait, de élvezhettük Schmidt Attila és Haver József harmonika-muzsikáját, az esztergomi baptista gyülekezet bábosainak előadását is.
A 2008. évi karácsony-várásunk szintén izgalmas előkészületekkel zajlott. Immár hagyományos, hogy ajándékba kapjuk az otthon karácsonyfáját (ajándékozó: Resszer János családja), amit a mentálhigiénés kolleganő irányításával a lakóink szépen feldíszítettek. Az idei karácsony kiállítója: Vass Gyula, lábatlani festőművész, aki már másodszor állítja ki csodálatos festményeit.
A karácsonyi köszöntőt és igehirdetést a lábatlani református lelkész Darányiné Csonka Valéria tartotta. A meglepetés erejével hatott a lábatlani református asszonyok közreműködése, akik valódi karácsonyi hangulatot varázsoltak énekükkel, közreműködésükkel. A lelkész-asszony nagyon szép és megható istentiszteletet tartott, amit örömmel hallgattak a református és más vallású lakóink és vendégeink. A karácsonyi hangulatot sikeresen megalapozták.
Összejövetelünk fénypontja volt Daróczi Gabriella zongorajátéka, aki nemcsak az istentiszteletet tette ünnepélyessé zongorakíséretével, de önálló közreműködő is volt. Bach, Beethoven, Chopin és Bartók Béla zongoraműveit adta elő, amivel nagy sikert aratott.
Vass Gyula nemcsak a képeit hozta el, de igazi úriember módon virággal köszöntötte az intézmény vezetőségét. Főnővérünk Temes Mihályné intézményünk legidősebb lakóját a 94 éves Juhász Józsefné Magdi nénit ajándékozta meg a kapott virággal.
A rendezvény zárásaként a lábatlani vendégek és otthonunk lakói közös, szép énekléssel köszöntötték a szeretet ünnepét.
Isten áldása legyen valamennyi résztvevőn és közreműködőn!


Süttő, 2008. karácsonyán

Toronicza Antalné
intézményvezető

[ 2009.01.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-