nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Kántor János kiállítás Nyergesújfalun oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Kántor János kiállítás Nyergesújfalun
Megnyitó 2010. március 19. 17 órakor Nyergesújfalun a Polgármesteri Hivatal Kernstok Galériájában

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját

KÁNTOR JÁNOS festő - és grafikusművész

Kiállításának megnyitójára, melyre március 19-én,17 órakor kerül sor a nyergesújfalui Polgármesteri Hivatal Kernstok Galériájában. A kiállítást megnyitja: Angyal mária művészettörténész

Autodidaktaként kezdődött pályája, indulásának meghatározója volt Bálint Endre és Kondor Béla festőművészek emberi, és művészi segítsége. 1967-től kiállító művész. Az esztergomi Tanítóképző Főiskolán majd az egri Tanárképző Főiskolán szerzett rajztanári diplomát. Nyugdíjba vonulásáig pedagógusként dolgozott Esztergomban. Művészi és tanári tevékenységét elválaszthatatlan életprogramnak tekintve tevékenykedett. Jelentős művészetpedagógiai munkássága. 1980-tól tagja a Velencei Nemzetközi Grafikai Iskolának. Művészi munkásságának meghatározója a sokszorosító grafikai kézműves tevékenység, az elmélyült műhelymunka végtelen tisztelete. Olaszországi és Japánban tett utazásai hatására művészete megszínesedett, érdeklődése a festészet, az egyedi grafika és a kalligrafikus megnyilvánulások világával gazdagodott. Az 1990-es évektől találkozhatunk táblaképeivel, nagyméretű festményeivel, valamint a nyomtatott grafika és a festészet határait összemosó alkotásaival. 1998-tól a szlovákiai Szőgyén nemzetközi művésztelepének alapítója és vezetője. Műveivel jelentős nemzetközi és országos kiállításokon találkozhatunk. /Japán, Németország, Lengyelország, Románia, Portugália, Kanada, Svédország, Finnország, Csehország, Szlovákia Több, mint 70 egyéni kiállítása volt országszerte. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, a Magyar Vízfestők Társaságának. Nemzetközi szervezetek közül: a Velencében működő Scuola Internazionálé di Graficának.

Forrás: www.nyergesujfalu.hu


[ 2010.03.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-