nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Ízek - Korok - Hangulatok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Ízek - Korok - Hangulatok
Ez az Ízek - Korok - Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, amelyet már ötödik alkalommal rendeznek meg Esztergom történelmi városrészében.
ÍZEK Gasztronómiai kalandozás, kulináris élvezetek, Esztergom Étele főzőverseny...
KOROK Történelmi kitekintés, középkori életképek harci bemutatók ...
HANGULATOK Tánc, zene, koncertek, színes gyermekprogramok, sok‐sok meglepetés...
Ez az Ízek ‐ Korok ‐ Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, amelyet már ötödik alkalommal rendeznek meg Esztergom történelmi városrészében, a Vízivárosban.
Szeptember 9‐11. között a Mindszenty teret, a Kis‐Duna sétányt és az Erzsébet parkot visszarepítjük a középkorba. Minden napra készülünk valami különleges meglepetéssel. A kornak megfelelően nem csak a hagyományőrző csapatok bemutatóit és hétköznapi életet megjelenítő táborképet nézhetik meg és próbálhatják ki a fesztiválra látogatók, de nyomon követhetik Sir Lancelot útját Camelotba, részesei lehetnek egy középkori vásári forgatagnak, megkereshetik a környék összes boszorkányát és az sem lesz meglepő, ha “János bácsi csatába érkezik”. A színpadon egész nap a HANGULATOK-é a főszerep. Mesejátékok, tánc, könnyűzenei koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő képviselői várják a fesztiválozókat. A több száz méter hosszú kézműves vásártéren mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő finomságokat, valamint az egész hétvége alatt tartó kézműves foglalkozások, bemutatók és gyermekprogramok garantálják a különböző korosztályok szórakozását. A rendezvény második napján, szeptember 10‐én ismét keressük Esztergom város ételét. Az Esztergom Étele főzőversenyt negyedik alkalommal hirdetjük meg, a kezdetekkor a tájjellegű étel hiánya miatt indult útjára. A versenyzők családi recept vagy saját kreativitás alapján készítik az ételeket, amelyeket idén is szakmai zsűri bírál, a győztes pedig egy évig viseli a megtisztelő Esztergom Étele 2016 címet, és több helyi étterem étlapjára is felkerül a fogás. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha által támogatott verseny idén is színes programokkal várja az érdeklődőket.
INGYENES rendezvényünk garantált szórakozást ígér minden korosztálynak!

Ízek ­ Korok ­ Hangulatok
Program

Esztergom 2016. szeptember 9-­10-­11.
Szeptember 9.

20:00 Takács Tamás DBB
22:00 Beatrice
Szeptember 10.
20:00 Open Stage
22:00 MagnaCum Laude
Szeptember 11.
19:00 Patikadomb
21:00 Mary Popkids
További információ:
Web: www.izekkorokhangulatok.hu
Facebook: https://www.facebook.com/izekkorok?fref=ts
Elérhetőség:
Programok: +36 70 605 94 93
Vásártér, catering: +36 30 580 9649

Még részletesebb program


[ 2016.08.15. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-