nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Ivartalanítás Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Ivartalanítás Lábatlanon
Mikrochippel való megjelölés otthonában, ivartalanítás műtéti körülmények között akár elszállítással

Az elmúlt évben az országgyűlés módosította az Állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvényt, amely 2012. január 1-től lépett érvénybe. Ez alapján az önkormányzatok saját hatáskörükben kivethetik az ebrendészeti hozzájárulást, köznapi nevén az ebadót, amely maximális éves összege 6000 forint.

Ez alól (többek között) az ivartalanított kutyák mentesülnek.
Az ivartalanítás nemcsak az adó összegének megtakarítását jelenti, hanem ezzel a műtéttel el lehet kerülni bizonyos ivarszervekkel összefüggő (például idősebb korban jelentkező, menthetetlen, daganatos jellegű) megbetegedéseket.
A kutyák microchippel történő megjelölése tulajdonosváltozás esetén már eddig is kötelező volt. Ez egy életre szóló egyedi azonosító, mely minden olyan esetben nagy hasznára válik az eb tulajdonosának, amikor az valamilyen okból eltűnik. A chip leolvasására ma már a legtöbb állatorvos, állatmenhely rendelkezik leolvasó készülékkel, és a talált, rendelőbe, állatorvoshoz került kutyák azonosítása így lehetővé válik, és az eltűnt kutya hamar visszakerül gazdájához.
Kutyája, macskája chippel való megjelölése az Ön otthonában is lehetséges, ez ügyben is fordulhat hozzám bizalommal!
Amennyiben kutyáját, macskáját egyszerre szeretné ivartalanítani és chippel megjelölni, további kedvezményeket tudok biztosítani!
Az ivartalanításhoz műtéti körülmények szükségesek, ehhez el kell szállítani kedvencét. Amennyiben ezt nem, vagy csak nehezen tudná kivitelezni, kedvencének műtétre való szállítását is meg tudom oldani!
Részletes információért forduljon hozzám bizalommal!


Dr. Fekete Attila
tel:06-30-2825203

[ 2012.01.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-