nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Ivartalanítás Esztergomban oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Ivartalanítás Esztergomban
Kedvezményes egybekötött ivartalanítási és chipezési akciót hirdet az Esztergomi Állatkórház, részletek a rendelőben.
2012. 01. 01-én módosított 1998. évi XXVIII. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló tv alapján 2012-től az önkormányzatok kivethetik az úgynevezett ebrendészeti hozzájárulást (ebadót), melynek maximális összege évi 6000 forint lehet. Ez alól mentesülnek többek között, az ivartalanított kutyák. Az ivartalanítás tényét az ivartalanítást végző állatorvosnak az oltási könyv megfelelő részében igazolnia kell.
Ezen kívül a 41/2010 (II. 26.) Kormány rendelet értelmében a gazdát cserélő kutyákat, függetlenül az életkoruktól, microchippel kell megjelölni.
Az ivartalanítás és a microchipes megjelölés saját, illetve állatunk érdekét is szolgálja. Az ivartalanítással nemcsak a nem kívánt szaporulat, hanem több, ivarszervekkel összefüggő betegség is megelőzhető.
A microchip pedig az állat elkóborlása esetén (így szilveszter után ez a téma aktuálisabb) nyújt hatalmas segítséget a mielőbbi hazatérésben. Ma már a legtöbb állatorvosi rendelő, állatmenhely, ebrendészeti telep rendelkezik a chip leolvasásához szükséges műszerrel, így ha az állat rendelkezik microchippel, ez pár másodperc alatt kiderül, és kedvencünk nagyon gyorsan hazakerülhet. Ellenben a chip nélküli kutyák tulajdonosai hosszú hetekig, hónapokig is kereshetik kedvencüket.
Ezek figyelembe vételével kedvezményes egybekötött ivartalanítási és chipezési akciót hirdetünk, melynek részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Esztergomi Állatkórház
Esztergom
Bánomi út 14.
33/315-123


[ 2012.01.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-