nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Itt van az ősz oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Itt van az ősz
A lábatlani rendezvények sorát nem törte meg az őszi idő, sőt eljöttek az évszak ünnepei, programjai. Mozgalmas hétvége volt a szeptember 26-ai is. Pénteken 17 órakor a Gerenday Közösségi Házba a Bánhidai Fotóklub kiállítására invitáltuk lábatlan lakóit, ahol Török István polgármester úr mutatta be a klub tevékenységét, méltatta és nyitotta meg a tárlatot. A képek megtekinthetők október 25-ig a közösségi ház nyitvatartási idejében.
18 órakor a meghirdetett helyszínnel (rendezvényterem) ellentétben kimerészkedtünk idén utoljára a szabadtéri színpadra, ahol a Talentum Művészegyüttes Rajkó Zenekara adott nagysikerű koncertet. Naplemente után ugyan fázósra fordult az idő, de a muzsikusok virtuóz játéka feledtette ezt a kis kellemetlenséget. Az előadás után Gerendási István, a Talentum Kulturális Fórum igazgatója, a Rajkó Együttes vezetője többek között megköszönte a szereplésre való felkérést és elmondta, hogy szívesen látna lábatlani roma származású gyerekeket az iskolájukban, akik szívesen tanulnának zenét és a későbbiekben, utánpótlásként tagjai lehetnének a „Rajkóknak”.
27-én községünk három civilszervezete rendezte meg a hat évvel ezelőtt felelevenített hagyományos szüreti felvonulást és bált. A helyi nagyvállalatok - Holcim Rt., Dömper Kft. -, kisebb vállalkozások, szőlősgazdák egyaránt segítséget adtak a rendezvény megvalósításához.
Feldíszített lovaskocsik sora várta a felvonuláson résztvevőket a Rákóczi Művelődési Ház előtt, hogy elfoglalják helyeiket a menetben. A hagyományokhoz híven a felvonulók között volt a bíró és bíróné, jósoló cigányasszonyok, a helyi néptánccsoport, vígadó fiatalok és idősebbek, a hangulatról gondoskodó zenekar. A menetet lovas legények és leányok vezették. A jelmezekbe, népviseletbe öltözött felvonulók bejárták Lábatlan főbb útvonalait, helyenként megállva énekkel, tánccal szórakoztatták a helybéli közönséget. A vigasság második fele este vette kezdetét, amikor felcsendültek a zene hangjai a szüreti bálon. A szőlővel feldíszített teremben sok tánccal, mókával, jókedvvel tartott a mulatság hajnalig.


[ 2003.09.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek