nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Interjú Horváth Misivel oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Interjú Horváth Misivel

Idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő blues fesztivál többek között azt a célt szolgálja, hogy e kellemes és nagy múltú környezetben, értékes zenét hallgatva töltsünk el egy napot, estét. A rendezvény ötlete Horváth Misitől származik, aki ugyan már Budapesten él, de még mindig gyermeki szívvel kötődik szülővárosához. Tizenhét évvel ezelőtt kezdett el zenélni, majd hét évvel ezelőtt igazi Kuriózumként robbant be a hazai blues elitbe.
A szervezőt, Horváth Misit kérdeztük az eseményről.

Mi a rendezvény célja?
A célunk a város kulturális rendezvényeinek színesítése és ismertségének elősegítése. Természetesen teret engedünk a kultúra más területeinek is, így kiállítási, bemutatkozási lehetőséget adunk a környékbeli képzőművészeknek, és a gasztronómiának. A célok elérését a páratlan környezeti adottságok önmagukban rejtik, felhívva figyelmünket az élő természet szépségeire, védelmére. A fesztivál szlogenjének megválasztásával is ezt a kapcsolatot kívántuk érzékeltetni: „Élő környezetben élő zenével”.

A korábbi évek rendezvényei alapján milyen a zenészek visszajelzése?
A zenészektől kapott visszajelzések nem egyszerűen pozitívnak mondhatók, hanem bevallásuk szerint még ilyen jól fesztiválon nem érezték magukat, ami további késztetést nyújt az idei év megszervezéséhez.

Kinek szól elsősorban ez a fesztivál?
A rendezvénnyel Lábatlan és a környéke apraja-nagyját szeretnénk szórakoztatni. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a rendezvény ingyenes lesz, ami Magyarországon egyedinek mondható. Azon kívül, hogy belépőt nem kérünk, nagyon fontos szempontunk, hogy a gasztronómiai árak sem lehetnek magasak, mivel az átlag ember számára szeretnénk elérhetővé tenni a kikapcsolódásnak ezt a formáját.
Fesztiválunk, ami egyébként egy napot ölel fel, nem hasonlítható a többi zenei fesztiválhoz, mivel itt nem a „porban fetrengős” hangulat kap teret, hanem egy kulturált környezetben létrehozott, abszolút magas színvonalat nyújtani tudó rendezvény, ahova ugyanúgy várjuk a családosokat, és idősebbeket, mint a fiatal korosztályt.

Hogyan kívánják vonzóvá tenni a helyszínt?
Az Arborétum alapvetően gyönyörű helyszín, páratlan környezeti adottságokkal rendelkezik. Hangsúlyt fektetünk a látványra, így igényes sörsátrak, bódék felállítását tervezzük a vendégek kényelmes, színvonalas kiszolgálásához; napernyők felállítása, ami hűsítő árnyékként szolgál a szabadtéri színpad előtti fedetlen nézőtéren ücsörgőknek. Idén a kellemes zene és hangulat mellett eredeti görög ételek várják a vacsorázni vágyókat.

Milyen zenei program várja a fesztiválra ellátogatókat?
A fesztiválon a következő hazai, élvonalbeli együttesek, előadók lépnek fel:

18 óra: a kiváló zongorista, Nemes Zoltán vezetésével a Jambalaya. www.jambala.hu
19:30 óra: Blues Bolhák. www.bluesbolhak.hu
21 óra: Török Ádám és a Mini. www.torokadam.hu
22:30 óra: Tóth Vera és a szupersztárok. www.tothvera.hu


[ 2007.07.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek