nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Interaktív kamion oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Interaktív kamion
A Paksi Atomerőmű ZRt. interaktív kamionja 2011. április 18-án 8-17 óra között várja a látogatókat Lábatlan városban, az iskola melletti parkolóban.

A Paksi Atomerőmű Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. 2009-ben indította útjára interaktív kamionját, amelyet az azóta eltelt idő alatt több tízezer látogató keresett fel tájékoztató körútján.

A mozgó kiállítás aktualitását az Országgyűlés 2009. március 30-i döntése adta, amely engedélyt biztosított az atomerőmű bővítésének előkészítéséhez. Fontosnak tartottuk, hogy a jövőt formáló döntésről a lakosságot is tájékoztassuk.
A kamionos tájékoztató kampány középpontjában az erőmű bővítése áll. A kiállítás emellett átfogó képet nyújt a közel 30 éve biztonságosan
működő atomerőműről, a keletkezett radioaktív hulladékok biztonságos elhelyezéséről, az erőműnek a magyar gazdaságra és környezetvédelemre gyakorolt kedvező hatásáról, valamint a jövő kihívásairól.
A kamion első nagy körútja 2009. október 3-tól 2010. május közepéig tartott, amelynek során a hazai nukleáris létesítmények környezetébe, valamint a hulladéktároló-helyek kutatásában érintett régiókba látogatott el. A kamion ebben az időszakban összesen 94 településre jutott el.
A sikeres fogadtatásnak köszönhetően úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a tájékoztató programot egy megújult, még több interaktív elemmel ellátott
kamionnal.

Mi várja a látogatókat a kamionon?

A kiállítótérben egy kisfi lm fogadja a vendégeket, amely átfogó képet ad Paksról, az atomerőműről, annak jelenlegi működéséről és jövőbeli
terveiről. Ezt követően a látogatóknak az interaktív panelek segítségével lehetőségük nyílik megtekinteni a világ összes atomerőművét, azok
földrajzi elhelyezkedését, a telephelyek termelési adatait, valamint a hazai villamosenergia-termelés jelenlegi helyzetét, illetve a paksi atomerőmű szerepét a magyarországi villamosenergia-rendszerben. Egy további interaktív panel az atomerőmű szűkebb és tágabb környezetében élő állat- és növényvilágot mutatja be fényképek segítségével. Az energiatermelés szemléltető eszközei a kerékpár és az érmepréselőgép, amelyek egyben aktivitásra is ösztönzik az érdeklődőket. A kiállítás végén a látogatók a tesztgépeken futó kérdéssorok megválaszolásával ellenőrizhetik frissen szerzett tudásukat.
A vendégeket tapasztalt tárlatvezetők fogadják, akik az általános bemutatót követően válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Hol tekinthető meg a kamion?

A második körút 2010. augusztus 16-tól 2011. május 6-ig tart, mely időszak alatt összesen 82 településre látogat el az interaktív elemekkel gazdagított tájékoztató kamion.
2011. első felében Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Fejér megye 5000 főnél nagyobb településeit keressük fel, az év második felében pedig
Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye települései következnek.
A tervek szerint 2012-ben is folytatjuk tájékoztató körutunkat, amelynek során újabb 109 helységet látogatunk meg a következő megyék érintésével: Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Békés megye.

Plakát letölthető formátumban


[ 2011.04.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-