nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Igenektől is hangos a ház oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Igenektől is hangos a ház
Az álmok közt szerepel a szabadtéri színpad fölé egy féltető, amely megvédené az esőtől a fellépőket és a technikai eszközöket is.

Lábatlan kultúrális életéről a 24 Óra hasábjain

A város kulturális eseményeit a Gerenday Közösségi Házban, az épület kertjében, a Duna-parton, alkalmanként a könyvtárban szervezi a Szabó Ildikó vezetésével működő Lábatlan Város Közművelődési Intézményei elnevezésű önkormányzati szervezet. - A Rákóczi Művelődési Ház mostani állapotában alkalmatlan színvonalas rendezvények megtartására, ma már szinte csak civil szervezetek működését szolgálja. Az épületben működő fiókkönyvtárban kapott helyet a heti negyven órában működő városi eMagyarország pont, ahol több számítógép várja, hogy bekapcsolják. internetezésre, fénymásolásra, adatok archiválására van lehetőség - sorolja a közművelődési vezető. A városi rendezvények fő helyszíne a néhány éve átadott Gerenday Közösségi Ház és a hozzá kapcsolódó arborétum. A közösségi ház kiállítóterme a város galériájának szerepét tölti be igényes tárlatok rendszeres szervezésével. Híre már országos, sok alkotó, művész szeretne itt bemutatkozni. Az elmúlt két évben huszonkét kiállítást nyitottak itt meg.

A ház rendezvényterme - a házasságkötések mellett - ismeretterjesztő-, szórakoztató előadásoknak, hangversenyeknek, koncerteknek ad helyet. A környékbeli gyárak, vállalkozások közül egyre több tartja itt konferenciáit, a helyi intézmények, civil szervezetek, egyesületek is rendszeresen kérnek lehetőséget rendezvényeiknek, összejöveteleiknek. - A szabadtéri rendezvények színtere az arborétumban kialakított, négyszázfős nézőterű szabadtéri színpad. Nyaranta kéthetente várjuk ide programokkal a látogatókat, akik közül az először nálunk vendégeskedőket elvarázsolja a gyönyörű környezet. A színpadon a profi előadóművészek mellett amatőr fellépők bemutatkozására is lehetőséget adunk - bíztatott jelentkezésre Ildikó. - Álmaink között szerepel egy féltető kialakítása a szabadtéri színpad fölé, amely megvédené az esőtől a fellépőket és a technikai eszközöket. A mostani, változatos időjárás már nem egyszer megzavarta a rendezvényeinket.


A város kulturális életének csendesebb helyszíne a Vitéz Sághy Antal könyvtár

A városi könyvtár az alapszolgáltatások mellett, igény szerint játszóházat, kézműves foglalkozásokat szervez, fénymásolást végez, internetezési lehetőséget biztosít, alkalmanként bérbe adja helyiségeit. A szolgáltatásokban, a gyűjtemény alakításában mindig figyelembe veszik a helyi sajátosságokat, az olvasói igényeket. A könyvtárlátogatók többsége igényli a személyes törődést - erre is figyelnek. Persze azt is tudják, ki szeret önállóan böngészni a kötetek között.

Fenyvesi Károly

Forrás: www.24ora.hu


[ 2010.01.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-