nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Hóvirág oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Hóvirág
Tájékoztató a hóvirág védettségéről A hóvirág  hazánk közkedvelt növénye. Sajnos....

Hóvirág
A hóvirág (Galanthus nivalis) hazánk közkedvelt növénye. Sajnálatos módon a növény gyűjtése napjainkra olyan méreteket öltött, amely a hazai populáció létét veszélyezteti, illetve genetikai elkorcsosulását okozhatja. Ezen okok miatt a hóvirág 2005. szeptemberében a fokozottan védett növény- és állatfajok közzétételéről szóló hazai rendelet (13/2001. (V.9.) KöM rendelet) listájára került pénzben kifejezett egyedenkénti 10.000 Ft-os értékkel.Annak érdekében, hogy a jövő generációi is megismerhessék ezt a kedves növényt, fogadjuk el hogy a tavaszi vadvirágoknak az eredeti élőhelyükön kell díszleniük.

Polgármesteri Hivatal


[ 2008.03.22. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
Hóvirág