nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Hova menjünk augusztus 20-án? oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hova menjünk augusztus 20-án?
Színházi előadások, szabadtéri programok, koncertek, szakrális progamok is várnak ránk az augusztus 20-i hétvégén.

Naszály: Délelőtt fél 9-kor a Római Katolikus Templomban ünnepi Kenyérszentelő misével kezdődnek az augusztus 20-ai programok a községben. A Szentmise után, vendégfogadást tartanak a parókia udvarán. Délután hatkor, a naszályi Színjátszókör és az almásfüzitői Talpalatnyi Színház zenés-táncos szabadtéri előadására várnak mindenkit a helyi művelődési ház hátsó udvarára.

Tata: Augusztus 20-án 19 órakor Michl József polgármester, országgyűlési képviselő köszöntőjével kezdődik a tatai várudvaron az államalapító Szent István király tiszteletére rendezett megemlékezés. Az eseményen ünnepi beszédet mond dr. Hoffmann Rózsa a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára. Ezt követi az idei városi kitüntetések ünnepélyes átadása, Este fél 9-től ajándékkoncerttel folytatódik az ünnepség. Az előadáson a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár zenekara működik közre. A hivatalos megemlékezést 18 órától ünnepi szentmise előzi a várudvaron, amelyet Smudla Tamás, a Szent Kereszt Plébániatemplom plébánosa celebrálja.

Neszmély: 10 órától Szent István államalapító királyunk és az új kenyér tiszteletére tartandó községi ünnepséget tartanak a Millecentenárium parkba. A Himnusz elhangzását követően a Neszmélyi Református énekkar és a helyi általános iskola műsorát élvezhetik az érdeklődők. Ünnepet köszöntőt Janovics István polgármester mond, majd megáldják és megszentelik az új kenyeret. Helyszíni kenyérsütés is lesz kemencében Danis Renáta vezetésével, és a frissen sült cipókból bárki vihet haza támogatói jegy vásárlása esetén. Délután 3 órától halászléfőző versenyt szerveznek a Halász-köz és a Rózsa utca közötti Duna-parti ligetben.

Kocs: 11 óra 45-kor a Római Katolikus templomban tartandó megemlékezéssel indul a 20-ai ünnepség, amelyen beszédet mond Horváth István plébános, Roboz Péter lelkipásztor, valamint Bódis Jánosné polgármester. Az esemény-sorozat a halastó partján folytatódik, ahol a Családi nap keretében színes programokkal várjuk az érdeklődőket. Lesz itt csónakázás, játszóház, sorversenyek és családi vetélkedő is. Ez a program 14 órakor kezdődik.

Tarján: Háromnapos Zenei Fesztivál lesz augusztus 19-21. között. Szombaton 15 órakor a Sziget vendéglőtől indul a felvonulás a fesztivál parkba, ahol 15:45-kor Marx Ernő polgármester ünnepélyesen megnyitja a rendezvényt. Ezt a felvonuló csoportok ünnepi műsora követi, de 18:45-kor fellép Szekeres Adrienn is. Másnap 15:00-kor kezdődik a gálaműsor.

Környebánya: Augusztus 19-én, 16.30-tól a környebányai Hősi Emlékműnél várják a helyiek emlékező közösségét. Az ünnepi program 17 órakor kezdődik, az Erdei Iskolánál 18 órától gulyásparti és utcabál vár mindenkit. Augusztus 20-án 17 órakor a Millecentenáriumi Emlékparkban lesz a környei ünnepség, kenyérszenteléssel és hagyományosan kitüntető címek átadásával. A környei ünnepi eseményt este 10 órakor tűzijáték zárja.
Gyermelyen 8 órakor, Szomoron negyed 10-kor, Várgesztesen 10-kor, Héregen pedig délután háromkor lesz ünnepi szentmise kenyérszenteléssel.

Vértessomlón délelőtt 10-kor a Krisztina Cukrászdában felvágják az ország tortáját, amelyből az első 30 vendég kóstolót kap. délután 2-től a Művelődési Ház kertjében családi hangulatú programok várják az érdeklődőket, főzőversennyel, vetélkedőkkel.

Vértesszőlősön délelőtt a szokásos kerékpárverseny vezeti fel az ünnepet, délután pedig a Vértes László Parkban lesz a rendezvény, ahol 16:45 Ádok Zoli, a Madách Színház társulatának tagja lép fel, 22 órakor lesz a tűzijáték, majd a napon hajnalig tartó diszkó zárja.

Esztergom: A Szentgyörgymezői Olvasókörben szombaton 9 órakor kezdődik a Szent István napi ünnepség, az új kenyér és a jogállamiság ünnepe a helyi kertbarátkör és az olvasókör szervezésében. A rendezvényen városvezetők mondanak beszédet, áldás után megszegik az új kenyeret, kiállítás nyílik a kertbarátok terményeiből, átadják a Szentgyörgymezőért díjat.

Komáromban többek között a II. Íjász és Jurta Tábor várja az érdeklődőket, míg Tatabányán a Szent István napokon számos program és koncert lesz a Csónakázó-tónál.

Lábatlan: A vasárnap 10 órakor a református templomban kezdődő ünnepi istentiszteleten az erdélyi Székes településről vendégségbe érkező csoport tagjaként nagytiszteletű Bíró László lelkipásztor hirdet igét, szolgál a Halasi István Református Ifjúsági Kórus.

Nyergesújfalu: A szombati szentmise után, 11 órakor ünnepi műsor, ökumenikus liturgia kezdődik a templom árnyékában, a Szent István téren. Az új kenyér megáldása előtt helyi elismeréseket ad át Mihelik Magdolna polgármester.

Tát: A szombati, 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise után a Szent István szobornál kezdődő megemlékezésen Hámos László, a kultúrház igazgatója mond beszédet.

Süttő: A ma 18 órakor kezdődő szentmise után a Templom téren szegik meg az új kenyeret, majd az iskolában alkotó helyiek és környékbeliek tárlatát nyitják meg. A szombati Süttői Vigadalom egyik nagyon várt fellépője Tolvai Renáta.

Forrás: www.kemma.hu


[ 2011.08.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-