nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Sport / Lábatlani Sirályok / Hírek / Holcim Díj pályázat 2007. oldalon áll
Lábatlani Sirályok
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Holcim Díj pályázat 2007.
Lábatlani Duna part ligetes fatelepítésének kivitelezése

Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület
Lábatlan
Rákóczi u. 73.

Pályázat
HOLCIM DÍJ 2007

Lábatlani Duna part ligetes fatelepítésének kivitelezése
Mottónk: Együtt a tiszta, rendezett Duna partért!

A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület a városban illetve a kistérségben élő, Dunát és a vízisportokat kedvelő, vízi életünkért tenni akaró természetbarátok szerveződésében jött létre.
Lábatlan város tulajdonában levő 1738- 1740 folyamkilométer közötti Duna part szakasz kezelésére vonatkozó együttműködési megállapodásunk 2005 óta áll fenn, ez alatt látványos javulás történt a part állapotában, ami nagyban támogatja használhatóságát a közösség céljaira.
2006 évben olyan eredményeket értünk el, melyek nem csak a fejlődő egyesület, hanem a szépülő város szempontjából is lényegesek. A Duna partra vezető utat pormentesítő aszfaltburkolattal vonattuk be. A város majális rendezvény sorozatában a május 1-i programok egyesületünk szervezésében jöttek létre, számtalan segítőnk ez után a Nemzetközi Duna Napon ünnepelhetett, majd a Városi Napokhoz kapcsolódó Lábatlan- Karva közötti kishajós átkelést bonyolítottuk le igen nagy sikerrel. Minden alkalommal számunkra a legértékesebb elismerés a polgárok dicsérő szavai voltak, mely a szorgos part karbantartó munkánk miatt járt nekünk.
Hosszú távú célunk az, hogy Lábatlan Duna partja szép pihenőparkként váljon a térség kikapcsolódni vágyó lakóinak úticéljává.

A Duna part tudatos fejlesztése csupán az elmúlt néhány évben kezdődött.
Szembesülnünk kell azzal, hogy a parton természetes úton, rendezetlenül elszaporodott vízparti körülményeket kedvelő fák elöregedtek. Sok közülük kiszáradt, ágaik az erős dunai szelek miatt csonkolttá váltak, így esztétikai értékük alacsony, sőt helyenként veszélyt is jelentenek.
Szakmai tanácsadó kijelölte az állapotuknál fogva kivágásra váró fákat, így megállapítható, hogy a faállomány szinte teljes terjedelmében kivágásra érett. A rendezetlenül elburjánzott aljnövényzettől a területet egyesületünk tagjai megtisztították- folyamatosan tisztítják, a veszélyt rejtő kiszáradt fák kivágását megkezdtük. Felmérésünk szerint a tuskó eltávolítás és a terepegyengetés nagy mennyiségű gépi földmunkát igényel, a terület nagyságára tekintettel ezzel összefüggésben célszerű elvégezni a többször iskolázott földlabdás növendékekhez szükséges ültető gödrök gépi ásását is.
Az előzetes tervek szerint sorban ültetendő juharlevelű platán és a pihenőerdőként csoportokban telepítendő kocsányos tölgy illetve magyar kőris csemeték elhelyezését és gondozását az egyesületi tagok maguk végzik. A telepítés tervezésekor elsősorban a minél jobb közcélú használhatóságot tartjuk szem előtt, elsődleges a terület tervezett pihenőparki szerepe. Rönkpadok és tűzrakó helyek telepítését, kiépítését kezdtük meg, ezt az elkövetkező években a telepített facsoportokhoz illeszkedően folytatjuk, fejlesztjük.

Kérjük a HOLCIM Hungária ZRT támogatását a pályázatban vázolt közösségi célú tevékenységünk sikeres elvégzéséhez!


Lábatlan, 2007.02.24.

Sujbert Levente
egyesületi elnök


Egyesület adatai:
Név: Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület
Cím: Lábatlan, Rákóczi u. 73.
Adószám: 18615180-1-11
Banksz. sz.: 63500031-11036870
Projekt felelősök:
Gazdasági felelős: Sujbert Levente egyesületi elnök ( 70-558-0468 )
Kivitelezési felelős : Szalai László egyesületi alelnök ( 20-974-5722 )


[ 2007.03.26. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek