nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Hétforrás Kft. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Hétforrás Kft.
Hörömpöli Sándor vagyok,  a Hétforrás Kft. új ügyvezetője. A rezsicsökkentés kapcsán az alábbiakra szeretném felhívni figyelmüket.....

HÉTFORRÁS HÍREK

Minden fogyasztó örömmel veszi, ha csökken a rezsiköltsége. 2013-ban csökkent a gáz és a villamos energia fogyasztói ára. A víz és csatornaszolgáltatással kapcsolatosan is várható változás 2013. július 1-től. A kormány nem engedi tovább növekedni a fogyasztói árat, rákényszeríti a szolgáltatót arra, hogy tárja fel tartalékait. A Hétforrás Kft is rákényszerül, hogy további lépéseket tegyen egyrészt a kintlévőségei behajtására, másrészt, hogy költséghatékonyabb gazdálkodást folytasson.

Ezért mi is számba vesszük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a tartalékokat fel tudjuk tárni. Ezek mindig két csoportba sorolhatók, egyrészt a költségek csökkentése, másrészt a bevételek növelése.

Mindkét esetben a fogyasztók is tudnak segíteni ebben, pl.:

• A költéseink csökkentésében úgy, hogy aki teheti csekkes befizetés helyett, csoportos megbízással egyenlíti ki számláját.

• További segítség a fogyasztók részéről, ha számlatartozás kiegyenlítése határidőre megtörténik. (nagyon sok felszólító levelet kell kiküldenünk jelenleg)

• Sok munka takarítható meg, ha mindenkihez be tudnának jutni a vízóra leolvasó kollégáink, könnyen hozzáférhetővé tenné mindenki a vízóra
aknát, és biztosítaná az aknába való lejutást, megkönnyítve ezzel a vízóra leolvasást.

• Költségcsökkentést (villamos energia és vegyszer) jelentene, ha az esővíz nem kerülne bele a szennyvízcsatornába.

• Talán a legjelentősebb bevétel növekedést úgy tudnánk elérni, ha a lakosság (vállalkozások) részéről megszűnnének a jogosulatlan vízvételezések.

• A szennyvíztisztítókat a fogyasztói helyeken keletkező kommunális szennyvizek tisztítására tervezték és építették meg. Ennek ellenére vannak
olyan ipari, mezőgazdasági és állati eredetű szennyvíz bevezetések a csatornába, amelyek tisztítására alkalmatlan a kommunális szennyvíztisztító.
A konyhai ételmaradékok közül a csontok, a nagyobb mennyiségű zsírok, étolajok is akadályozzák a szennyvíztisztító működését. Különös veszélyt jelentenek a textilek, a vízben nem oldódó papírok, és a különféle betétek.
Ezek bejuttatását a csatornába kérjük, mellőzzék.

Az utóbbi három esetben helyszíni vizsgálatokat fogunk március végétől kezdeményezni. Erre tekintettel kérek minden érintettet, hogy az illegális ténykedéseket szűntessék meg.

Annak érdekében, hogy a vízszolgáltató ne kerüljön lehetetlen helyzetbe a nem fizető fogyasztók miatt, a jelenlegi jogszabályok már lehetővé teszik a víz teljes kizárását, adott esetben azzal a feltétellel, hogy a rendelet szerint 20 l / Fő / nap vízmennyiséget négy emeletnél nem magasabb épületnél 150m-en belül közkifolyóval, vagy lajtoskocsival, ennél magasabb épületnél és családi házas övezetben, lajtos kocsival szolgáltatjuk az előírt vízmennyiséget. A szolgáltatást mindkét esetben, térítés ellenében (vízdíj + szállítási költség) biztosítjuk a fogyasztónak.

A tényleges vízfogyasztás számlázása érdekében a vízmérőn 2 havonta leolvasást végzünk. Azokon a helyeken, ahová nem tudunk bejutni, átlagot számlázunk ki. A postaládában hagyott értesítés alapján viszont lehetőséget biztosítunk az egyénileg leolvasott óraállás bemondására, amelyet telefonon, (33/461-855) e-mailen (info@hetforras95.hu, vilma@hetforras95.hu), esetleg személyesen (2541 Lábatlan, Rákóczi u. 5.) lehet megtenni.

A társasházak lakói is tudnak segíteni azzal, hogy a kéthavonta kifüggesztett leolvasó lapra időben felírják a vízmérők pontos állását, továbbá minden esetben lehetővé teszik a főmérők leolvasását.

A Hétforrás Kft felé tartozással rendelkezőket arra kérem, hogy igyekezzenek rendezni elmaradásukat. Tartozástól eltekinteni, azt elengedni nem áll módunkban, azonban hajlandóak vagyunk részlet-fizetési megállapodást kötni a tartozás kiegyenlítése céljából. Ezt természetesen csak személyes megjelenés esetén tudjuk biztosítani. Legvégső esetben fizetés felszólításra, majd végrehajtásra kerül sor.

Az elkövetkezendő számlák késedelmes befizetése esetén törvényes mértékű késedelmi kamatot fogunk felszámolni.

Azt gondolom, hogy a fenti kérések megértésre találnak azoknál, akik a törvényi keretek között veszik igénybe a Hétforrás Kft szolgáltatásait. Egyúttal ezek szükségesek ahhoz, hogy az üzemeltetés, a vízszolgáltatás, a szennyvízelvezetés és a tisztítás kellő biztonsággal történjen meg, a jövőben is.

Ügyfélfogadást minden hétfőn 6:00– 18:00 –ig tartunk, keddtől péntekig pedig 6:00-14:00 óra között. Csütörtökön nincs ügyfélfogadás. Honlapunk: www.hetforras95.hu , ahol egyre több hasznos információt nyújtunk.


Lábatlan, 2013. február 11.

Hörömpöli Sándor
Hétforrás Kft. Ügyvezetője

[ 2013.02.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-