nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Gyermeknap 2010 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Gyermeknap 2010
2010. május 30-án vasárnap, gyermeknap volt a Gerenday Kertben és Házban. Képgaléria a rendezvényről.

A helyszínen 90 szép gyermekrajz készült a RAJZOL-LAKban.  A zsűri ezekből a rajzokból a 8 legszebbet kiválasztotta, ezeket megtekinthetik itt a honlapunkon.

Egy esős vasárnap délután – Gyermeknap 2010

Villámlással és fenyegető mennydörgéssel kezdődtek május utolsó vasárnapján a gyermeknapi előkészületek. A résztvevő civil szervezetekkel az eget kémlelve rendezgettük a Gerenday kertben a játékokat, kellékeket. Rendhagyó módon ebben az évben délután kezdődtek a programok, mert a gyermekek részére kitalált játékokat egy mese keretén belül állomásokra bontva helyeztük el.
A kertbe lépve a gyerekek elvarázsolt manófalvára érkeztek, ahol az erdőt lakó bogyómanókat egy napon a gonosz varázsló némává és szomorúvá varázsolta.. A gyerekek feladata volt a hét állomáson (hét próba) keresztül elvégzendő feladatokkal, játékokkal feloldani az átkot, melynek jutalma, hogy a nap végén a koncertet adó Hupikék Törpikékkel együtt visszatérjen a jókedv és énekszó a bogyómanók erdejébe.
Az első állomáson kis tarisznyát kellett készíteni, amibe az állomásokon kis bogyókat lehetett gyűjteni, melyeket a végén különböző édességekre lehetett beváltani. A második próbán arcfestéssel álcázhatták magukat a gyerekek a gonosz varázsló ellen, a harmadikon erőgyűjtésképpen kézi segítség nélkül élelmet kellett magukhoz venni, a negyediken különböző akadályokon kellett átjutni ill. helyt állni, az ötödiken az erdő növényeinek, állatainak ismeretéről tehettek tanúbizonyságot, a hatodikon titkosírást kellett megfejteni, melyekből a manók életéről tudhattak meg dolgokat, a hetediken - mivel a manók a zenét szerették a legjobban – hangszert készíthettek, ami, ha a végén megszólalt, feloldódott az átok! Az időjárásra való tekintettel az állomások sorrendje sajnos felborult, mert néhány próbát a közösségi házban kellett teljesíteni, de kis segítséggel mindenki eljutott a helyszínekre.
Aki véghaladt a próbákon, az még ráadásként rajzolhatott manófalváról, vagy egy részletet kedvenc meséjéből, ugrálóvárazhatott, vagy kisvonatozhatott, körhintázhatott.
A mesét és az állomások ötletét a Magyarok Szövetségének lábatlani tagjai adták, az állomásokon közreműködtek a Nyugdíjas Klub, a KÖZ-Egylet, a Természetbarátok Egyesülete és a Nagycsaládosok Egyesületének lelkes tagjai. A rendezvényen részt vett a Kuckó Gyermekjóléti Szolgálat, akik pályázaton nyert édességet és joghurtot osztottak szét az ügyeskedő gyermekeknek. Köszönet minden résztvevőnek, akik a zord idő ellenére kitartottak és egy vidám, élménydús délutánt szereztek sok lábatlani gyermeknek.
Az említett civil szervezetek mellett a rendezvényt Lábatlan Önkormányzata és a Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítvány támogatta.

Szabó Ildikó

Program:

14-17 óra között: Játékos, ügyességi, kézműves foglalkozás, arcfestés és egyéb meglepetések a lábatlani civil szervezetek tagjaival

17 órától a színpadon: Hupikék Törpikék - interaktív gyermekkoncert

- Ugrálóvár

- Kisvasút

- Körhinta

- Meglepetés

Eső esetén a kocert a Gerenday Közösségi Házban lesz!


[ 2010.06.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
Nagy Barbi
Sárosi Kata 6 éves
-
-
Tvarosek Abigél
-
-
-
-
-
-
-
-
Mandák Balázs
-
Gemruska Tibor 3.b
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dujmov Dorottya Andrea 6,5 éves
-
-
-
-
Sujbert Fanni 6.a
-
-
-
Fedor Diána
-
-
-
-
-
-
-