nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Gerenday művésztelep Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Gerenday művésztelep Lábatlanon

A Köz-Egylet számos képzőművész alkotásának bemutatását szervezte meg évek során. A meghívott művészek közül sokan találtak megragadó helyet Lábatlanon, melyet érdemesnek tartottak lefesteni. Ez adta az ötletet, hogy hívjunk városunkba az ország más vidékein élő festőművészeket, akik nemcsak látják a nálunk lévő szépségeket, hanem azt meg is tudják örökíteni. Az ötlet beérett, így július 17-től 21-ig „Gerenday művésztelep” megnevezéssel várhatóan 10-15 festőművész tölti itt alkotással idejét. Ez az alkalom lehetőséget teremt arra, hogy a Lábatlanon és környékünkön élő amatőr festők, és a festészet iránt érdeklődők találkozzanak a tábor résztvevőivel, egymástól ötleteket, tapasztalatot szerezzenek. Jó alkalom ez arra is, hogy a lábatlani gyermekek, akik érdeklődnek e művészet iránt megláthassák, hogy hogyan alkotnak a „nagyok”, tanulhassanak, fejleszthessék ismereteiket. Várunk tehát gyermeket, felnőttet egyaránt, egy- két órára, vagy napra a tábor ideje alatt. Kapcsolódjanak be ebbe a szép munkába.(A festéshez szükséges eszközöket hozzanak magukkal)
A tábort A. Bak Péter, Corvin díjas festőművész vezeti. Megnyitása július 17-én fél 11-kor lesz a Gerenday Közösségi Házban, ami a kert bemutatásával kezdődik. A következő napokon mindig más-más helyszínen festenek majd. (Duna part, Búzás hegy, jó panorámát nyújtó magasabb pontok stb.)
A tábor színvonalát emeli, hogy Dr Feledy Balázs művészeti író július 20-án (csütörtökön) 10 órától előadást tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.
A tábor ideje alatt készült festményekből kiállítást mutatunk be, melynek megnyitója július 21-én 16 óra 30 perckor (a Blues Fesztivált megelőzően) lesz a Gerenday Közösségi Házban. A kiállításra mindenkit tisztelettel hívunk és várunk.
Reméljük azt, hogy sok ismerős, és számunkra kedves lábatlani helyszint láthatunk viszont a festményeken, gyönyörködhetünk azokban. (A művészektől egyedi képek rendelhetők. A kiállítás két hétig tart nyitva, a festmények megvásárolhatók lesznek)
A táborral kapcsolatos esetleges kérdésekre a 06-33 461658 vagy a 06 -30-3632501-es telefonszámon adunk tájékoztatást.

Bognár Györgyné  
Köz-Egylet vezetője


[ 2006.07.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek