nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Fotópályázat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Fotópályázat
2008-ban 1. gyermeki jogokkal, 2. gyülekezési joggal 3. és a hajléktalanok helyzetével kapcsolatos fotókkal lehet nevezni.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa 2008-ban kiemelt figyelmet kíván fordítani az emberi méltóság és az abból fakadó alapvető jogok érvényesülésére, és e körben különösen a gyermeki jogokra, a gyülekezési jogra, valamint a hajléktalanok problémáira.
Az országgyűlési biztos munkája során nem csak egyes konkrét esetek vizsgálatára kíván összpontosítani, hanem fontosnak tartja, hogy az alapvető jogok érvényesülésével kapcsolatban általa feltárt problémák, visszásságok minél szélesebb körben ismertté váljanak, és a társadalom minél szélesebb rétegei érezzenek felelősséget e problémák, visszásságok megoldása iránt.
Ennek érdekében
az állampolgári jogok országgyűlési biztosa fotó pályázatot ír ki a 2007-2008-as tanévben a magyarországi felsőfokú oktatásban (osztatlan alapképzésben, MA és PhD képzésben) részt vevő hallgatók számára.

A pályázat során a pályázók egyedi fényképekkel, vagy legfeljebb 3 darabos fotósorozatokkal mutathatják be az országgyűlési biztos által 2008-ban kiemelten kezelt

1. gyermeki jogokkal,
2. gyülekezési joggal
3. és a hajléktalanok helyzetével

kapcsolatos problémákat.

Díjazás
1. helyezett: 60 000 forint
2. helyezett: 40 000 forint
3. helyezett: 20 000 forint

Mindhárom témakörben a díjazott fotókat az országgyűlési biztos által párhuzamosan kiírt esszé-pályázat kiadványában illusztrációként szerepeltetni kívánjuk. A beküldött képekből az Országgyűlési Biztos Hivatalában kiállítást rendezünk. A fotópályázaton résztvevők alkotásaik postázásával hozzájárulnak ahhoz, hogy munkáikat az állampolgári jogok országgyűlési biztosának honlapján (www.obh.hu) közzétegyük. A beküldött műveket nem küldjük vissza. A kiállításra nem kerülő alkotások 2008. november 30-ig, míg a kiállított képek 2009. januárjában vehetők át.

Részvételi tudnivalók
A képek beküldési határideje: 2008. augusztus 31.
Postacím: Országgyűlési Biztos Hivatala
1051 Budapest, Nádor u. 22.
A képek hátoldalán fel kell tüntetni az alkotás címét, a szerző nevét, valamint elérhetőségeit (cím, telefonszám, e-mail).

A zsűri által díjazott munkák szerzői 2008. szeptember 30-ig írásban kapnak tájékoztatást az értékelés eredményéről. Eredményhirdetésre és a kiállítás megnyitására 2008. november 3-án kerül sor.

A pályázat formai követelményei

A pályázatra kizárólag papíralapú képeket fogadunk el, amelyeknek mérete nem lehet kisebb mint 20*30 cm. A képeken be kell mutatni az adott területen felmerülő problémákat, visszásságokat, valamint az adott területen a problémák megoldására felmerülő lehetőségeket.

További információk: Heizerné Hegedűs Éva, telefon: 475-72-53, e-mail: palyazat@obh.hu


[ 2008.03.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-